En Sıcak Konular

Fenerbahçe voleybolda Dünya şampiyonu oldu

21 Aralık 2010 17:29 tsi
Fenerbahçe Acıbadem, finalde Brezilya'nın Sollys Osasco takımını 3-0 yenerek, Dünya Bayanlar Kulüplerarası Voleybol Şampiyonu oldu.

Son yıllarda hem Türkiye'de hem de Avrupa'da göstermiş olduğu başarılarla dikkat çeken Fenerbahçe Acıbadem Voleybol Takımı, tarihinin en büyük kupasını kazandı. Kadrosunda Skoworonska, Fofao, Sokolova, Osmokrovic ve Naz gibi dünyaca ünlü voleybolcuları barındıran Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı, Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen Dünya Kulüplerarası Voleybol Şampiyonası Finali'nde Brezilya ekibi Sollys Osasco takımını 3-0 yenerek Dünya Şampiyonu oldu. Bu büyük onurun sahibi olan Fenerbahçe Acıbadem hem de hiçbir rakibine set vermeden bu kupaya ulaşmış oldu.

Dünya Kulüplerarası Voleybol Şampiyonası Yarı Final Maçı’nda Dominik Cumhuriyeti ekibi Mirador’u 3-0 yenerek finali yükselen Fenerbahçe şampiyonanın ilk maçında yine Sollys Osasco ile karşılaşmış ve Brezilya ekibini 5-17, 25-23, 25-16’lık setlerle 3-0 mağlup etmişti.

İlk sette rakibi karşısında zorlanmasına karşın yıldızlarıyla skora giden Fenerbahçe Acıbadem 25-23'le 1-0 öne geçti. İkinci sette özellikle savunmasıyla rakibinin hamlelerini kısıtlayan sarı lacivertliler ikinci seti de 25-22 ile geçerek skoru 2-0'a getirdi ve büyük ölçüde rahatladı. Üçüncü sette de 2-0'lık üstünlüğün vermiş olduğu güven ve rahatlıkla mücadele eden Fenerbahçe Acıbadem son sette de rakibine şans tanımayarak 3-0 ile maçı noktaladı ve tarih yazdı.

FENERBAHÇE RAKİPLERİNE SET BİLE VERMEDİ


Dünya Şampiyonası grup maçlarında kendi grubundan lider çıkan Fenerbahçe, ilk maçında Sollys Osasco'yu 3-0 ve ardından da Federbrau'yu 3-0 yenerek yarı finale yükseldi. "Sarı Melekler", yarı finalde de Mirador'u 3-0 ile geçti ve finale kadar gelen yolda hiç bir rakibine set vermeden maçlarını 3-0 kazanmayı başardı. Finalde de Sollys Osasco'yu yine 3-0'la geçen sarı lacivertliler set vermeden Dünya Şampiyonu oldu.

 



Bu haber 1,053 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,441 µs