En Sıcak Konular

Serdar Özkan'a 5 yıl!..

21 Aralık 2010 16:28 tsi
Galatasaray'ın genç oyuncusu ucuz yırttı.

Galatasaraylı futbolcu Serdar Özkan, otomobilinin plakasının harf grubundaki 'SOZ' harflerindeki O harfine iki nokta ekleyerek isminin baş harflerini temsilen 'SÖZ' yapması üzerine "Resmi Belgede Sahtecilik" suçundan yargılandığı davada 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Cezayı erteleyen mahkeme, Özkan'a 5 yıl denetimli serbestlik getirdi.

İstanbul 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya "Resmi belgede sahtecilik" suçundan yargılanan sanık Serdar Özkan gelmezken, avukatı Serkan Kartal katıldı. Avukat Kartal, "Bize göre atılı suçun unsurları oluşmamıştır. Müvekkilimin beraatine karar verilmesini istiyoruz. Şayet ceza verilecekse kanuni ve takdiri indirim hükümlerinin uygulanması ile sonuç cezaya dair hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmesini istiyoruz" diye konuştu.

HÜKMÜN AÇIKLANMASI GERİ BIRAKILDI

Mahkeme ise sanık Serdar Özkan'ı "resmi belgede sahtecilik" suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırdı. Daha sonra cezayı 1 yıl 8 aya indiren mahkeme, Özkan'ın sabıkasız oluşunu, daha önce kasıtlı bir suçtan mahkum olmamasını, duruşmadaki tavrı ile ileride bir daha suç işlemekten çekineceğine kanaat getirerek hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Mahkeme ayrıca, Özkan'ın 5 yıl süre ile denetime tabi tutulmasına da karar verdi.

" Ö HARFİ YAZILMAYACAĞINI BİLMİYORUM" DEMİŞTİ

Kendisine ait arabanın plakasını, arabasının işleri ile uğraşan yardımcısına yaptırdığını belirten Serdar Özkan, "Plakanın üzerine 'Ö' harfi yazılmayacağını bilmiyordum. Plakanın mühürsüz olduğunu da bilmiyordum. Plakadaki düzenleme bilgimin dışında yapılmıştır. Resmi belgede sahtecilik yaptığım iddiasını kabul etmiyorum" şeklinde ifade vermişti.



Bu haber 756 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,424 µs