En Sıcak Konular

Suriye'den PKK'ya ağır darbe

21 Aralık 2010 14:51 tsi
Suriye, terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarda aralarında örgüt sorumlularında bulunduğu 30 teröristi tutukladı.

Alınan bilgiye göre; terör örgütü PKK'nın faaliyetlerini yakın takibe alan Suriye, örgüte ve siyasi uzantısı oluşumlara yönelik operasyonlarını aralıksız sürdürüyor. Suriye güvenlik güçleri tarafından ülkenin çeşitli kentlerinde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda, aralarında terör örgütünün Kamışlı sorumlusu İbrahim İsa Huso'nun da bulunduğu 30 kişi tutuklandı.

Tutuklanan örgüt sorumlularının, terör örgütünün Suriye'deki uzantısı PYD'nin Ekim 2010 ayının son haftasında Irak'taki Mahmur Kampı'nda gerçekleştirilen toplantıya katıldıkları ve toplantı sonunda Suriye'deki terör eylemlerinin tırmandırılması yönünde alınan kararları uygulamak üzere görevlendirildikleri belirtiliyor.


Son 3 ay içerisinde Suriye'nin çeşitli kentlerinde aralıksız devam eden operasyonlarda yakalanan örgüt mensubu sayısı 50'ye ulaşırken, terör örgütüne lojistik destek sağladıkları belirlenen yaklaşık bin kişinin de tutuklandığı bildirildi.

Ocak 2011 tarihinde Halep Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde yargılanacakları belirtilen terör örgütü mensupları hakkında 'Suriye topraklarını bölerek ayrı devlet kurma girişiminde bulunmak ve ülkede yaşayan Kürtleri etnik/dini olarak bölmek ve güvenlik güçlerine karşı kışkırtmak' suçları nedeniyle, 20 ila 30 yıl arasında değişen ağır hapis cezaları talep edildi.

TERÖR ÖRGÜTÜ SURİYE'Yİ TEHDİT ETTİ

Suriye'nin PKK'ya yönelik operasyonlarını doğrulayan terör örgütünün Kandil'deki elebaşılarından Murat Karayılan'ın, terör örgütü televizyonu Roj TV'ye yaptığı açıklamada; "Suriye'nin örgütümüze yönelik operasyonları karşılıksız kalmayacak" diyerek Suriye'yi tehdit ettiği öğrenildi.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad'ın ise, günlerde yaptığı çeşitli basın açıklamalarında, terör örgütünün bölge ülkeleri için ortak bir sorun olduğunu belirterek, Suriye'nin terör örgütü PKK'ya taviz vermeyeceğini, Türkiye ve Suriye güvenlik güçlerinin, terör örgütüne karşı iş birliğinde tam mutabakat halinde olduklarını vurguladığı kaydedildi.

 



Bu haber 779 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,104 µs