En Sıcak Konular

Partiyi bırak kenara çekil!

21 Aralık 2010 14:23 tsi
Savcı Sayan: Baykal'a stent olayının şifresi 'partiyi bırak kenara çekil'dir

Deniz Baykal'ın genel başkanlığı döneminde CHP'de MYK üyesi olan Savcı Sayan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD)'nin başında bulunan Türkan Saylan tarafından 2008 yılında 'Baykal'ı CHP'den uzaklaştırma operasyonu' yapıldığı iddialarını doğruladı.

O dönemde asıl amacın 'Baykal'ı stent ameliyatı sırasında öldürmek değil, ölüm korkusuyla CHP'nin başından uzaklaştırmak' olduğunu iddia eden Sayan, "Mesela Baykal stent takılırken öldü... Hani pat diye Turgut Özal ölmüştü biliyorsun." şeklinde yapılan görüşmelerin 'şifre' içerdiğini söyledi.

CHP'nin eski MYK üyesi Savcı Sayan Cihan TV Network'un Anadolu'da Sabah programına konuk oldu. Programda önemli açıklamalarda bulunan Sayan, Baykal'a Hacettepe Hastanesi'nde kalbine stent takılması olayında malum çevrelerin partinin başından ayrılması ve kenara çekilmesi için tehdit yollu mesaj yolladığını, görüşmelerden bunun anlaşıldığını açıkladı. Basına yansıdığı kadarıyla Türkan Saylan'ın Baykal'ı CHP'nin başından uzaklaştırmaya yönelik bu tür görüşmelerinin şifreleri olduğunu belirten Sayan bunları şöyle izah etti: "Ben iddianame hakkında bilgi sahibiyim...Bence hiç birimiz orada doğruyu anlamıyoruz. Bana göre orada şifreli konuşmalar var. Bana göre 'biz Özal'ı öldürdük, Baykal'ı bir komploya kurban götürelim ya da yok edelim' düşüncesi var. Orada stent mitent hep şifre..."

Burada asıl amacın Baykal'ı tehdit ederek mesaj yollamak olduğunu iddia eden Sayan, mesajın içerdiği şifre hakkında ise; "Bakın Özal ülke ile iyi geçinmiyordu Özal'ın başını yedik. CHP'yi bitirmemiz için Baykal'ı yok etmemiz lazım...Ona da bir ölüm korkusu vererek kenara çektirebiliriz.' Bu kalbindeki stent ile alakalı değil. Bunu öyle algılamayalım. Bu Baykal'a bir komployu gösterelim. Tehdit edelim.. Şantaj yapalım...Köşesine çekilmek zorunda kalsın. O zaman kimse sizi tutamaz. Orada asıl olan şifreler odur." değerlendiremsinde bulundu.

STENT OLAYININ ÜZERİNE GİDİLMELİ...

Baykal'ın partinin başından uzaklaştırılması için bazı ellerin devreye girdiğini anlatan Sayan, kaset olayında olduğu gibi stent olayına da dikkatli bakılması gerektiğinin altını çizdi. Baykal'a yönelik komploların nereden kaynaklandığını az çok tahmin ettiklerini, ancak bunu ortaya çıkartacak ellerinde güç olmadığını söyleyen Sayan, bu konuda hükümetin devreye girmesi gerektiğini söyledi. Stent ve kaset olayının ortaya çıkartılması konusunda Sayan şunları söyledi: "Bunu basın ve hükümet takip etmeli. Biz Baykal'a yapılan komplonun nerelerden yapıldığını ve kaynaklandığını az çok biliyoruz. Ama bizim elimizde MİT yok...MİT belgeleri yok...Bizim elimizde devletin imkanları yok... Hükümetin imkanları yok. İki de bir hükümeti suçlamamızın sebebi ondandır. Hükümet elindeki imkanlarla, Baykal'ın en yakınındaki kişide bunu yapmışsa; Baykal'ın grubu içerisinde de yapanlar var ise bundan bilgisinin olması gerekiyor."

Baykal'a stent takılması olayında yaşananların ciddi şekilde ele alınması gerektiğini kaydeden Sayan, "Bu mesele sadece bir ameliyat meselesi değil. Büyük bir meseledir. Biz bunun takipçisiyiz:" dedi.

Hükümetin bu konuyu ortaya çıkartarak afişe etmesini isteyen Sayan bu konuda ayrıca şunları söyledi: "Biz bunu bekliyoruz. Baykal'ın stent meselesi büyük bir meseledir. Kalp meselesi değil...Ameliyat meselesi değil. Oradan bir şey çıkamayacağını onlar da biliyor. Orada bir korku var, şifreler var...'Baykal'ı kenara çektirelim. CHP'yi bitirelim ülkeyi bitirelim...1 Mart teskeresi gibi teskereleri ülkeden geçirelim. Bütün mesele bu Anadolu insanı da bunu böyle bilsin."

 



Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,007 µs