En Sıcak Konular

ABD sokaklarında Gazzeli çocuklar...

21 Aralık 2010 13:23 tsi
Amerika’da Gazze katliamının yıldönümü için yüreklere hitap eden bir kampanya daha başlatılıyor. İşte ayrıntılar…

Amerika Birleşik Devletleri’nde Washington eyaletinde bulunan şehirlerden Seattle’de tüm dünyaya ders olacak bir Filistin kampanyasına hazırlanılıyor.

Ortadoğu Farkındalık Platformu’nun organize edeceği kampanya kapsamında Seattle’de şehir içi otobüslerin dış reklam alanları kiralanarak Amerika ve dünyaya bir mesaj verilecek.

Yaklaşık bin 794 Dolar karşılığında 12 halk otobüsünün reklam alanını kiralayan Amerikalı organizatörler, ülkelerinin kadim dostu İsrail’in Gazze’de katliam yaptığı günün yıldönümü olan 27 Aralık’ta bu araçları aynı anda trafiğe çıkaracaklar.

HALKA ”SENİN VERGİNLE OLUYOR” MESAJI

Reklamlarda Filistinli çocuk resimleri ve Amerika sponsorluğunda İsrail bombaları ile yıkılan Gazze evlerinin fotoğraflarının olacağı ayrıca görsellerin hemen yanında ise İşte İsrail’in savaş suçları – Vergileriniz iş başında uyarısı yer alacağı öğrenildi.

Kampanya yetkilileri İsrail’e yakınlığı tüm dünya kamuoyunca bilinen Beyaz Saray’ın bu saldırılar için yardım ettiği mesajının saklı olduğu bu reklamlarla Amerikalı vatandaşlara, “Verdiğiniz vergiler bomba olup Filistin’e yağıyor” uyarısı yapmayı amaçlıyor.

Gazze ve Filistinlilerin sesini duyurmak için baştan aşağıya giydirilecek bu halk otobüsleri, saldırıların yıldönümü olan 27 Aralık’ta bütün gün şehri bu şekilde dolaşacak.

DÜNYAYA ÇAĞRI ‘DESTEK VERİN’

Kampanyadan haberdar olan Yahudi Federasyonunun bir mektup yazarak bu duruma izin verilmesi durumunda kendileri adına çok kırıcı bir icraata imza atılmış olacağını bildirmesi ile Seattle’de gerginlik biraz daha arttı. Konu ile ilgili King5 Televizyonu bir anket düzenledi. Organizatörler, konu ile ilgili desteğe ihtiyaç olduğu ve bu anketin büyük önem taşıdığını ilettiler. Bu kampanyaya destek olmak isteyenler düzenlenen ankete buraya TIKLAYARAK katılabilecekler. Ankete destek için ‘YES’ seçeneğini tıklayarak onaylamaları yeterli olacak.

 



Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,912 µs