En Sıcak Konular

Emniyetten korunma tavsiyeleri

21 Aralık 2010 13:19 tsi
Emniyet: Evde hırsızla karşılaşırsanız ya kaçın ya da hırsızı uyuduğunuza inandırın.

Bursa Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların ev içerisinde hırsızla karşı karşıya kalması halinde neler yapmaları gerektiğine dair emniyete çok sayıda müracaat yapıldığını duyurdu.

Hırsızla karşılaşılması durumlarında ya evi sessizce terketmeyi ya da hırsıza, ev sahibinin uyuduğu izlenimi verilmesini tavsiye eden emniyet yetkilileri, muhtemel bir ev sahibi hırsız karşılaşmasında yapılacakları şöyle özetledi:

"Siz evdeyken evden olmaması gereken sesler geliyorsa, mümkünse sessizce evden ayrılın ve polise haber verin, mümkün değilse kendinizi odanıza kilitleyin ve telefonunuz varsa polise haber verin. Saldırgan odanızdaysa panik yapmayın ve gidene kadar uyuduğunuza inandırmaya çalışın. Bu şekilde, amaç saldırı değilse (ki büyük ihtimalle olmayacaktır) canınızı tehlikeye atmamış olursunuz. Amaç saldırıysa, uyuduğunuza inanan kişiye saldırı anında gerekli tepkiyi vererek şaşırtabilirsiniz. Hırsızla direk yüz yüze kaldığınızda soğukkanlılığınızı koruyun ve kararlı davranın. Ancak kendiniz yakalamaya çalışmayınız. Sizin dikkat edeceğiniz hususlar elbisesi, boyu, saç rengi gibi göze çarpan özellikleri, kaçış yönü ve özellikle de kaçtıkları araçların markası, rengi, plakası gibi elde ettiğiniz bilgileri hemen polise aktarınız."

HIRSIZA CEZA VERMEYE KALKMAYIN

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün resmiinternetsitesinde yapılan açıklamada, evde hırsızla karşılaşan kişilerin hırsıza ceza vermeye kalkılmaması tavsiye ediliyor.

Hırsızla karşı karşıya gelindiğinde, insan hayatının her şeyden değerli olduğunun unutulmamasının hatırlatıldığı açıklamada; ev sahibinin hırsızın cezasını vermeye yeltenmemesi istendi. Aksi halde ev sahibinin kanun önünde suçlu duruma düşebileceğinin vurgulandığı açıklamada, hırsızlıklara karşı alınacak tedbirlere de yer verildi.

cihan



Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,568 µs