En Sıcak Konular

Süper Lig'in ilk yarısının 'en'leri

21 Aralık 2010 12:13 tsi
Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısı hafta sonu oynanan maçlarla birlikte sona erdi. Anadolu takımlarının fırtına gibi estiği ilk yarıyı 'Karadeniz Fırtınası' Trabzonspor lider tamamladı. İşte Süper Lig'in 'en'leri...

Trabzonspor

İlk devrenin lideri olan Trabzonspor, çok yüksek bir puan ve açık sayılacak bir farkla kapattı devreyi. Liderliğinin yanında oynadığı etkili futbolla da dikkatleri çeken Bordo-Mavililer, 26 yıla varan şampiyonluk hasretine son verme yolunda sağlam adımlarla ilerliyor.

TEKNİK DİREKTÖR

Şenol Güneş

Türk futbolunun marka teknik direktörlerinden birisi olan Şenol Güneş, yuvasında önemli işler yapmaya devam ediyor. Geçen sene Türkiye Kupası'nı alan Şenol Hoca, Süper Kupa ile başladığı sezonda liderlik koltuğuna sıkı bir şekilde sarılmış durumda.

SÜPER LİG NOTLARI

Trabzon, hasreti dindirme peşinde

Süper Lig'de 2010-11 sezonunun ilk yarısı tamamlandı, Trabzonspor 42 puanla devreyi lider kapattı. Böylece Bordo-Mavililer, 1995-96'dan sonra ilk kez 1. yarıyı lider bitirdi. Trabzon'un ardından 37 puanla Bursa 2. sırada, F.Bahçe 33 puanla 3.lükte, Kayseri 32 puanla 4. basamakta, Beşiktaş 28 puanla 5.likte yer aldı.

G.Saray mazisini reddediyor!

G.Saray, bu sezon ilk 17 haftada 23 puan topladı ve lig tarihinde en kötü 3 yılından birini geçiriyor. Aslan, 17. haftalar itibarıyla en çok yenilgiye bu sene uğradı. Cim Bom, bu sezon 17 maçta 8 kez kaybederken, daha önce en çok 1969-70'te 17 maçta 6 kez devrilmişti. Devreyi 9. sırada kapatan Sarı-Kırmızılılar, liderin 19 puan gerisinde.

Bursaspor, geçen sezondan başarılı

Bursaspor, Spot Toto Süper Lig'de bu sezon ilk 17 haftada 11 galibiyet ve 4 beraberlik alırken 2 kez yenildi ve 37 puan topladı. Yeşil-Beyazlılar, böylece lig tarihi boyunca en başarılı ilk 17 hafta performansına ulaştı. Bursaspor, şampiyon olduğu geçen sezon ilk 17 haftada 35 puan almıştı.

Fenerbahçe evinde coşuyor

Spot Toto Süper Lig'de bu sezon Şükrü Saracoğlu'nda oynadığı 9 karşılaşmada 7 galibiyet ve 2 beraberlik alarak 23 puan toplayan Fenerbahçe, iç sahada en başarılı takım oldu. Sarı-Lacivertliler, Kayserispor ile birlikte Spor Toto Süper Lig'de bu sene mağlup olmayan iki takımdan biri.

Trabzonspor, lige damgasını vurdu

Süper Lig'de geride kalan haftalarda üst üste en çok kazanan takım Trabzonspor oldu. Bordo-Mavililer, üst üste 6 maçı kazanmayı başardı. Karadeniz temsilcisi ligin 7. haftasıyla 12. haftası arasında üst üste 6 maçta 18 puan almıştı. Ayrıca ligde geride kalan 17 haftada en iyi gol averajına ulaşan takım lider Trabzonspor oldu.

Krallıkta Alex ile Emenike zirvede

Süper Lig'in ilk 17 haftasında en fazla gol atan oyuncular Karabükspor'dan Emmanuel Emenike ve F.Bahçe'den Alex de Souza oldu. Alex, oynadığı 16 maçta 12 gol atarken, Emenike 17 karşılaşmada 12 gol kaydetti. Bu iki oyuncunun ardından 9 golle F.Bahçeli Niang ve Trabzonsporlu Burak Yılmaz sıralanıyor.

İLK YARININ HAKEMİ (CÜNEYT ÇAKIR)

Avrupa arenasında Türk hakemliğinin gururu olan FIFA kokartlı Cüneyt Çakır, ilk yarıda ligimizde 10 maç yönetti. Kabul edilebilir düzeyde yaptığı hatalarla çok az eleştirildi ve başarılı bir çizgiyle ilk devrenin hakemi olmayı hak etti. Çakır'ı, sonuca olmasa da az hatalarıyla skora etki eden birkaç kararı dışında diğer FIFA hakemimiz Bülent Yıldırım takip etti. '3 Büyükler'in maçlarını alamayan; düdükleriyle istikrarını koruyan Süleyman Abay da alkışı hak etti.

İLK YARININ OLAYI

Üç büyüklerin halleri

Süper Lig'de ilk devre sona ererken Trabzonspor ve Bursaspor ilk iki sırayı paylaşıyor. Fenerbahçe inişli çıkışlı grafiğiyle güven vermeyen bir takip içinde iken Beşiktaş istikrarsız bir çizgide ilk yarıyı 5. bitirdi. Galatasaray ise tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşıyor ve eksi averajla tamamladığı ilk devrede 9. sırada yer bulabildi kendine.

İLK YARININ SAYILARI

Süper Lig'in ilk 17 haftasında atılan gol sayısı: 396

En çok gol atılan hafta: 8. hafta (40 gol)

En az gol atılan hafta: 12. hafta (15 gol)

İlk yarıda en çok görülen skor: 2-0 (26 kez)

Golsüz biten maç sayısı: 15

En fazla galip gelen takım: Trabzonspor (13)

En fazla gol atan takımlar: Trabzonspor, Fenerbahçe (40)

En az gol atan takım: Bucaspor (9)

En fazla gol yiyen takım: Kasımpaşa (39)

En az gol yiyen takım: Trabzonspor (10)

Kendi sahasında en az gol atan takım: Bucaspor (5)

Kendi sahasında en az gol yiyen takım: Kayserispor (4)

Deplasmanda en fazla galip gelen takımlar: Trabzon, Bursa (6)

Deplasmanda en az gol atan takım: Bucaspor (4)

Deplasmanda en az gol yiyen takım: Trabzonspor (3)

En çok gol atan oyuncular: Alex (FB), Emenike (Karabük) 12



Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,923 µs