iyib" /> iyib"/>

En Sıcak Konular

‘Seçim taktiği’ne kefil misiniz?

21 Aralık 2010 10:40 tsi
‘Seçim taktiği’ne kefil misiniz? BDP’nin sınırı aşan taleplerini seçim öncesi oyları saflaştırma girişimi olarak okuyup, fazla ses çıkarmayan siyasi kesimler aslında bu istekleri önemsememiş oluyor. Oysa 'ciddi' olabilirler! Sorun da orada başlar! iyib

BDP’nin talepleri içinde neler yok ki; iki dil, demokratik özerklik, bayrak, Anayasa’da düzenlemeler, ‘başkaldırıyoruz’lar. Bu söylemlerin seçimlere kadar daha hırçınlaşacağı, daha çoğunun da geleceği aşikar.

Çok belli ki BDP ve takipçileri açısından bu politika, kendi oy havuzlarında başkalarının yüzmesini engeleme amacı güdüyor ve seçmen kitlesini saflaştırıyor. İktidarın ve diğer siyasi partilerin bu istekleri karşılaması mümkün gözükmüyor doğal olarak. Ama onlar devam edecekler.

Analize diyecek bir şey yok ama bu bakış aslında talepleri sıradanlaştırıyor. Ve onları "seçim taktiği" olarak görürken, "gerçek olmadıkları" damgasını zihinlere zımnen yapıştırıyor.

Peki öyle mi? Yani BDP ve destekçileri bunları gerçekten istemiyor mu? İki dil, anayasal düzenleme, demokratik özerklik hatta kamuoyunun hallice kısmının “inandığı” daha ilerisi!

Akşam TV ekranlarında “başkaldırıyoruz” cümlesini duyan “müteddeyin vatandaşlar” için bu talepler gerçek ve ciddi. Tersinden bile düşünülse, yani taktik olduğu varsayılsa bile ülkenin hassasiyetleri üzerine gerilimli bir oyun kurmak anlımına geliyor bu sözler.

Ne yapmalı?..

Fazla seçenek yok aslında. Ya diğer partiler ve hükümet bu meydan okumaları suni bulup görmezden gelecek.. Ya da yine geniş bir liberal kesimin itirazlarına kulak asılıp TBMM Başkanı’nın “savcılar göreve daveti”ne icap edilecek.

Peki ama daha önce de kullanılmış bu iki yoldan başkası yok mu? Aslında var. BDP ve takipçilerinin siyaseten tasfiye edilmesi! Yani sandıkta ağır yenilgiye uğramaları. Bölgeden artık oy devşiremeleleri. Fakat bu olası senaryolar içinde şimdilik uzak olan.

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,138 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    3,892 µs