En Sıcak Konular

Sürpriz karar: Rest çeken 3 ismi...

21 Aralık 2010 09:24 tsi
Sürpriz karar: Rest çeken 3 ismi... 

CHP kurultayında en dikkat çeken konulardan biri de bu oldu.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun daha önce 'genel başkan yardımcılığı' görevini kabul etmeyen 3 isme yeniden PM'de yer verdi.

Yargıtay'ın uyarısı üzerine yeni tüzüğü 3 Kasım tarihinde yürürlüğe koyan ve MYK'daki görevlendirmeleri de bu yönde yeniden düzenleyen Kılıçdaroğlu, 14 kişilik yeni MYK'da Gülsün Bilgehan, Gökhan Günaydın ve Nihat Matkap'ı da 'genel başkan yardımcısı' olarak görevlendirmişti. Ancak bu 3 isim, eski genel sekreter Önder Sav'ın yanında yer almış ve Kılıçdaroğlu'na "Görevi kabul etmiyoruz" mesajı göndermişti. Kendisine yapılan bu reste karşı Kılıçdaroğlu, sürpriz yaptı. Söz konusu üç ismi yeniden PM listesine aldı.

Öte yandan kurultayda yaşanan 'kadın kotası' tartışmaları, Çankaya İlçeSeçimKurulu'nun bu yöndeki başvuruyu reddetmesine rağmen bitmedi. Parti içi muhalifler, itirazlarını bu kezAnkaraİl Seçim Kurulu'na götürmeye hazırlanıyor. Kota tartışmalarından rahatsız olan Kılıçdaroğlu'nun bir yandan yargı sürecinin bitmesini beklerken diğer yandan da yeni MYK'ya girecek isimler üzerinde çalıştığı belirtiliyor. Kılıçdaroğlu'nun, PM'den düşmemesi durumunda Gürsel Tekin'e yine partideki 2. önemli koltuk olan 'örgütlenme ve örgüt yönetimlerinden sorumlu genel başkan yardımcılığı' görevini vermesine kesin gözüyle bakılıyor. Durumu tartışmalı olan Sezgin Tanrıkulu da 'seçim ve hukuk işlerinden sorumlu genel başkan yardımcılığı'na getirilecek. Tanrıkulu'nun Kürt sorununa ilişkin politikalarda rol alması bekleniyor. Kılıçdaroğlu'nun yeni yönetimde genel başkan yardımcısı sayısını 15 veya 16'ya çıkaracağı, genel sekreterlik koltuğuna ise Süheyl Batum dışında birini oturtabileceği ifade ediliyor.

zaman




Bu haber 856 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,895 µs