En Sıcak Konular

Gürsel Tekin örgüte el atacak

21 Aralık 2010 08:10 tsi
Gürsel Tekin örgüte el atacak 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere partinin tabela düzeyinde temsil edildiği örgütlere el atmaya hazırlanıyor.

Yeni MYK'da yine örgütlerden sorumlu olması beklenen Tekin,İstanbulyönetimiyle de yakından ilgileniyor. İl Başkanı Berhan Şimşek'in, seçim öncesinde İstanbul örgütünde ikilik oluşturmamak için görevden alınacağı iddia ediliyor. Hafta sonu yapılan kurultayda delegelere mesaj atan eski Genel Sekreter Önder Sav'ın, blok listede Tekin'in üzerinin çizilerek Berhan Şimşek'in adının yazılmasını istemesinin de bu kararı hızlandıracağı belirtiliyor.

Tekin, son yerel seçimlerde 1.200 noktada aday gösteremediği belirtilen partide, genel seçimlere kadar örgüt oluşturma ve güçlendirme çalışması yapacak.

Yeni MYK'da yine örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcısı olması beklenen Gürsel Tekin'in, İstanbul ile de yakından ilgilendiği ifade ediliyor. Aynı zamanda eski İstanbul il başkanı olan Tekin'in, halefi Berhan Şimşek üzerinde durduğu konuşuluyor. Hafta sonu yapılan kurultayda, delegenin en fazla çizdiği isim Gürsel Tekin'di. Eski Genel Sekreter Önder Sav'a yakın delegelere mesaj atılarak, blok listede Tekin'in üzerinin çizilmesi ve yerine Berhan Şimşek'in adının yazılması istenmişti. Ancak delegelerden Şimşek'e 260 civarında oy çıktığı bildiriliyor. Sav'a yakınlığıyla bilinen Şimşek'in, seçim öncesinde İstanbul örgütünde ikilik oluşturmaması için görevden alınacağı iddia ediliyor.

"SÜHEYL BATUM'LA KAVGA İDDİALARI YALAN"

Öte yandan Gürsel Tekin, Genel Sekreter Süheyl Batum ile tartıştığı iddiasını yalanladı. Kota eksikliği itirazından dolayı Parti Meclisi (PM) dışında kalma tehlikesi yaşayan Tekin'in, kurultay gecesi Batum'la kavga ettiği öne sürülmüştü. Tekin'in Çankaya İlçeSeçimKurulu'na yapılan itirazın ardından, sonucun olumsuz çıkması ihtimaline karşın, kendisi ve Sezgin Tanrıkulu'nun yerine başka iki üyenin istifa etmesini istediği öne sürülmüştü. Batum'un da buna karşı çıkması nedeniyle kavga ettikleri yönünde iddialar ortaya atılmıştı. Zaman'a konuşan Tekin, iddiaları yalanladı. Batum'la aralarında kavga veya tartışma yaşanmadığını belirterek, "Külliyen yalan. Süheyl Batum ile ne bir konuşma ne böyle bir diyalog oldu. Bunlar çok ayıp şeyler." diye konuştu.

zaman

 



Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,568 µs