En Sıcak Konular

Üniversiteliye af müjdesi!

20 Aralık 2010 17:13 tsi
BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun üniversiteden atılanlara ''af'' getiren düzenlemenin Torba Kanun ile çıkarılacağı müjdesini verdiğini bildirdi.

Topçu, ''Eğitim Hakkı Engellenmesin Platformu'' üyesi olduğunu belirten bir grup üniversiteden çeşitli nedenlerle atılan gençlerle Bakan Çubukçu'yu makamında ziyaret etti.

Yaklaşık yarım saat süren ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Topçu, Çubukçu'nun, gençlerin sorunlarıyla yakından ilgilendiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Sayın Bakan, müjde verdi hepimize. Önümüzdeki eğitim dönemine kadar Torba Kanun içerisinde çıkaracağını, bu konuda yoğun çalıştığını söyledi.''

Görüşmede, sözleşmeli öğretmenlerin sorununa da değindiğini bildiren Topçu, ''Kendisinin de buna karşı olduğunu söyledi. Önümüzdeki dönemde sözleşmelilerin kadroya geçirilmesiyle ilgili bir tasarruf kullanılabileceğini, eğitim camiasının tamamının aynı özlük haklarına sahip olmasından yana olduğunu söyledi'' diye konuştu.

Ziyarete Topçu ile beraber katılan Harun Akalp, eğitim hakkını istemeden kaybeden yüzbinlerce kişinin bulunduğunu belirterek, ''Kimimizin maddi yetersizlikten, kimimizin ailelerimizde yaşadığımız büyük kayıplardan, kimimizin yaşadığımız sağlık problemleri yüzünden okullarımızla ilişiği kesildi. Üniversite eğitimimize ara vermek zorunda kaldık. 2008 yılındaki aftan sonra şu ana kadar atılan ve hiçbir affa başvurma hakkı bile elde edemeyen yüzbinlerce mağdur oldu'' dedi.

Akalp, Bakan Çubukçu'nun, ''yasanın şubat ayına kadar çıkarılacağı ve bahar döneminde üniversitelerine başlayabilecekleri müjdesini'' verdiğini söyledi.

 



Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,954 µs