En Sıcak Konular

Güneş'ten Kocaman'a çok ağır eleştiri

20 Aralık 2010 14:52 tsi
Şenol Güneş,'penaltılar irdelenmeli' diyen Aykut Kocaman için...

 Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ı çok ağır bir dille eleştirdi. Güneş, "Fenerbahçe'nin büyüklüğü, genç bir antrenörün geleceğini karanlığa atma adına, günü kurtarmak için yaptığı ifadeler üzerinden olmamalı. Fenerbahçe'nin o ifadelerle büyümeyeceğini o da bilmeli. Benim bir büyük olarak tavsiyem, biraz daha dikkatli konuşsunlar. Fenerbahçe taraftarı ve başkanı çok saygılı ama antrenörleri bambaşka zıt bir anlayışta" diye konuştu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Güneş, sezonun ilk yarısında oynadıkları futbol ve aldıkları sonuçların kendisini mutlu ettiğini belirterek, "Göreve geldiğimizde şehrin önde gelenlerinin bir araya geldiği günden bugüne attığımız her adımın doğru olduğunu görüyoruz. Farklı olan, fark yaratan ve kazanan takım olmak istiyoruz. Taraftarımızın bu kulübün sembolü olduğunu söylemiştik. Bunu gösterdik. Örnek bir taraftara sahibiz. Bunu bir kez daha gösterdik. Bu taraftarın sadece Trabzon kentine ait olmadığını gösterdik. Kökleri burada ancak dalları dünyanın her yerinde olan bir kulübüz. Toprağı verimli, güneşi bol olan bir takım olacağız" diye konuştu.

"ŞU ANDA ESERİ TAMAMLAMAK İÇİN SADECE YOLU YARILADIK"

Güneş, oyuncularının takımı ve kulübü sahiplenme konusunda mesafe kaydettiğini belirterek, "Bu beni mutlu ediyor. Rakibi baskı altına alan bir takım olmak istediğimizi, her oyuncunun değerli ancak vazgeçilmez olmadığını söylemiştik. Duman çıkaran değil kıvılcım çıkaran futbolcu istemiştik. Bireyselliğin önemine dikkat çekmiştik. Nereden geldiğimizi, nerede olduğumuzu ve nereye gideceğimizi biliyoruz. Şu anda eseri tamamlamak için sadece yolun yarısına geldik. Eser tamamlanmadan sonuç alınamaz. Bu nedenle konuşmalar bugüne kadar yapılanlarla ilgili olmalı. Sorunlarımız var. Bunu biliyorum. Sadece A takım değil, pilot takım, gençlik geliştirme, izleme komitesi olarak bir takım olmalıyız. Bu koordine yeterli değil. Bunun için adımlar attık, yeterli değil. Uzun vadeli işler. Bugün yarışan bir takım olarak nerede olduğumuzu işlemeye çalışıyoruz. Zamanımız ve gücümüz diğerlerine yetmiyor" dedi.

"SONUÇ ALMAK İÇİN HER YOL MÜBAH DEĞİLDİR"

Yeni yönetime de başarı dileklerinde bulunan Güneş, "Camiaya hayırlı olsun. Geçmişte birlikte çalıştığımız değerli arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz. Bunlar unutulmayacaktır. İçeride ve dışarıda yapılan katkıların araştırılması gerek. Sadece yarışan değil fikir olarak öne çıkan bir takım olmalıyız. Türkiye'ye karşı sorumluluklarımız var. Türkiye'nin iyi bir birlikteliğe ihtiyacı var. İyi bir Trabzonspor'a ihtiyacı var. Bize atılan çamurlarda Türk futbolu zarar görür. Uzun süredir mesleğin içindeyim. Ülke futboluna zarar verecek hiçbir eylemin içinde olmadım. Önceliğimiz sonuç almaktır. Ancak sonuç almak için her yol mübah değildir. Bize yapılan eleştiriye saygı duyarız, hakaretlere cevap vermesini biliriz" şeklinde konuştu.

"BİZ 96'DA, FENERBAHÇE DE GEÇTİĞİMİZ SEZON ŞAMPİYONLUĞU KAYBEDERKEN HİÇBİR YAN YOLA SAPMADI"

Güneş, şikayet etmek için değil, sorun çözmek için geldiğini de vurgulayarak şöyle devam etti: "Değiştiğim söyleniyor. Siz kendinizi değiştirirseniz, herkesin değiştiğini ve geliştiğini göreceksiniz. Herkes sorumlu bir insan anlayışıyla konuşmalı. Vizyonu ve projesi olmayan, geleceğiyle ilgili planı olmayan insanların, kaptansız gemi gibi nereye toslayacağı belli olmaz. Vizyonumuzu belirleyip bunu en iyi şekilde kullanmak durumundayız. Bir anlık iyi sonuçlar almak için çeşitli yollara başvurmanın, kurumlara ve kişilere faydası olmaz. Biz 96'da şampiyonluğu kaybederken hiçbir yan yola sapmadık. Fenerbahçe de geçen sene şampiyonluğu kaybederken hiçbir yan yola sapmadı. Fenerbahçe ile oynadığımız kupa maçındaki güzellikler az işlendi. Bundan şikayetçiyim. Şiddetin daha çok işlendiği bir ülkede, olumlulukların işlenmemesi bu tür olumsuzlukların gelişmesine zemin hazırlar. Bu anlayıştan beslenen antrenör ve yöneticilerin dışta kalması için buna ihtiyaç var."

"4 BÜYÜKLER FUTBOLUN OLMAZSA, OLMAZIDIR"

Tecrübeli teknik adam, düşüncelerini net olarak aktardığını da ifade ederek, "Algı siyah ya da, beyaz şeklinde ortaya çıkmaz. Kolay değil bu. Karşılığını görmek süreç alabilir. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray büyük camialar. Bizimle birlikte futbolun lokomotifidirler. Olmazsa olmazlardır. Son yıllarda bunlara Bursaspor katılmıştır. Dört büyüklerin yeri, camia, taraftar, geçmişi, ve projeleriyle farklıdır. Bazı yorumcuların eleştiri yaparken, bunun dozunu kaçırdıkları oluyor ancak hakaret içermediği sürece haklarıdır. Eksiğimizi söylesinler mutluluk duyarım. Ama saldırılar onları daha iyi duruma getirmez. Medyadan ricam, biz bu kavga içinde olmayacağız. Hakemle ilgili bir söylemim olmuştu. Futbol oynarken zaman geçirmeye çalışan, ya da sertlikle puan kazanma yoluna giden takımı koruyan bir hakem üzerinde bir mesaj vermiştim. Bunu tek bir hakem üzerinden yaptığım için rahatsızlık duymuştum" dedi.

"FENERBAHÇE BAŞKANI VE TARAFTARIYLA, AYKUT KOCAMAN'IN ANLAYIŞI ÇOK ZIT DÜŞÜYOR"

Fenerbahçe'nin Gaziantepspor'a kaybettiği maçın ardından medyada bazı olumsuz ifadeler yer aldığını da belirten Güneş, şöyle konuştu: "Ben başarı istiyorsam bunu hakem veya rakip üzerinden değil, kendim işimi yapabildiğim için başarmalıyımdır. Fenerbahçe'nin başarısı benim başarısızlığım üzerinden yorumlanıyorsa o zaman Fenerbahçe bitmiş demektir. Fenerbahçe'nin başarısı kendi işini iyi yapmaktan geçmelidir. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım hala çok heyecanlı, taraftar hala takıma sahip çıkıyor. Fenerbahçe, Gaziantepspor'a yenildi ama taraftar anlamında bir olumsuzluk yok. Ama Fenerbahçe Teknik Direktörü'nün tam tersi zıt bir anlayış var. O zaman ya bu kişisel bir çıkış, yada kulüp politikası. Kulübün böyle bir politikası olacağını sanmam. Aziz bey en kötü dönemde bile kulübün kurumsal kimliği için çok çalıştı. Maça gittiğimde benim takımıma şampiyonluğu kaybeden taraftardan saygı gördüm. Fenerbahçe taraftarının böyle güzel olgunluğu var. Ama aynı rakip takımın antrenörü böyle bir beyanat yapıyorsa ya antrenörde bir yanlışlık var, ya da bu düzende yanlışlık var. Fırsatçılık kimsede olmamalı. Fenerbahçe'nin büyüklüğü, genç bir antrenörün geleceğini karanlığa atma adına, günü kurtarmak için yaptığı ifadeler üzerinden olmamalı. Fenerbahçe'nin o ifadelerle büyümeyeceğini o da bilmeli. Benim bir büyük olarak tavsiyem, biraz daha dikkatli konuşsunlar. O açıklamalar ülke futboluna zarar verir. Onun geleceği kararır, benim geleceğim yok zaten. Ben futbolu kapatacağım."

"BOSMAN KANUNLARI FUTBOLU BİTİRİYOR"

Güneş, daha sonra Teofilo ve Jaja konusunda görüşlerini açıkladı. Her iki futbolcunun durumunun farklı olduğunu ifade eden Güneş, "Jaja izin istedi ancak vermedim. O da gitti. Bunun doğru veya yanlış olup olmadığını tartışmıyorum. Çok acilse şimdi gitmen gerek dedim. Maçtan sonra gitmek istedi. Böyle olunca inandırıcı gelmedi. Kendisine de bunu söyledim. Ama o kendini şartlandırmıştı. Oyuncuların sorumluluklarını sahiplenmelisiniz. Maçtan sonra tekrar izin istedi. Vermeyeceğimi söyledim. Tavır olarak görüyorum. Cezası vardır. İşin diğer boyutu var. Teofilo da gitti. Bu konunun FIFA nezrinde tartışılması gerek. Dünya futbolunun gelişmesi için bunlar irdelenmeli. Bosman kanunlarının giderek futbolu batırdığını düşünüyorum. Kulüpler giderek borçlanıyor. Yan değerler kulüpleri ayakta tutuyorlar. Oyuncular üç yıllık geliyorlar, bir yıl sonra gidiyorlar. FIFA devreye girmeli. Yatırım yapıyorum, karşılığını almalıyım. Peşinatı al, sonra git. Böyle bir şey var mı? Futbolcu haklarını korurken onları futbol oynamamaya itiyor. İlk sene uyum dönemi. İkinci sene iyiyse paramı artır. Son sene zaten transfer dönemi. Böyle bir şey yok. Jaja'nın uyumu iyiydi. Takım arkadaşları da sevmişti. Gidince üzüldük. Çocuğunun hasta olduğunu düşünüyorum. Ondan ayrılamadığını düşünüyorum. Gelince değerlendireceğiz. Ben oyuncuma inanırım. Cezası neyse öden takıma katılır" dedi.

"ENGİN'E ELİMİZİ UZATTIK. AMA ONU KAZANMAYA ÇALIŞTIĞIMIZI BİLMEZSE GİDECEK"

Sorunlu futbolcu diye bakılan Engin Baytar'ın hatalarının takım üzerinde yarattığı rahatsızlığı futbolcuyla paylaştığını da belirten Güneş, "Elimizi ona uzattık. O bizi aşağı değil biz onu yukarı çekmek istiyoruz. Güzelin kusurları bunlar. Sivilce gibi ortaya çıkıyor. Ben işin başındaki sorumluyum. Oyuncum dikkatli olmalı. Penaltılar konuşuldu. Fenerbahçe maçında Alex'e verilen firikik gol olmuşsa, bu irdelensin demek doğru değil. O zaman her pozisyonu irdeleyelim. Buna meydan vermemek bizim sorumluluğumuz. Bunun için kamuoyundan özür diliyorum. Engin'le konuşacağım. Oyuncularımın sorunu benim sorumundur. Bunu değiştirmek için çalışacağım. Ama değişmeyeni de camiaya ve ülke futboluna zarar vermesin diye yok edeceğim. Bunu çok açık söylüyorum. Ben Engin'i kendim için değil, ülke futbolu için çok yetenekli olduğu için kazanmaya çalışıyorum. Bunu Engin'de bilecek. Bilmezse gidecek" ifadelerini kullandı.


"FENERBAHÇE'NİN 9 PUAN GERİSİNDEYMİŞ GİBİ ÇALIŞACAĞIZ"

Beşiktaş'ın iyi bir takım olduğunu ifade eden Güneş, "Galatasaray da, Beşiktaş da sakatlıklarla çok uğraştı. Buna katılıyorum. Çok iyi giderken birden tökezleyebilirseniz hataları farklı yerlerde aramaya başlayabilirsiniz. Beşiktaş iyi bir camia. Yazılanlara baktığımda, herkesin anlamadığı bir konu var. Bizim 5 puan önde olmamız, farklı algılanmasın. Biz Bursaspor'un 5 puan gerisindeymişiz gibi, Fenerbahçe'nin 9 puan gerisindeymişiz gibi çalışacağız. Oyuncularıma da bunu söylüyorum" dedi.

"SAKATLIKLARIN TEK SEBEBİ GECE HAYATI DEĞİLDİR"

İstanbul takımlarındaki sakatlıkların fazla kendi takımındaki sakatlıkların ise az olmasının gece hayatıyla alakalı olmadığını da ifade eden Güneş, "Bizde de sakatlıklar var. Başka yerde çok olunca bizde az gibi görünüyor. Bunda sağlık ekibinin, şehir yapısının, oto kontrolün, saha sonuçlarının önemi var. Kısaca bir çok etki var bu konuda.

Tek sebep gece hayatı değil. Bir - iki defa gece hayatına takılsa futbolu ne olur. Bizdeki futbolcular da gidiyor. Bu konu sakatlıkları etkilemez. Buraya ait olmayıp Trabzonspor'u taşıyanlar da var, buralı olup sorumluluk almayanlar da var. Her şeyi dar çerçeveye sıkıştırırsanız saksıdaki çiçeğe benzer. Kökleri beslemeyeceğiz. Amiyane tabirle, dere kenarına da getirseniz ineğe zorla su içiremezsiniz" diyerek sözlerini noktaladı.



Bu haber 806 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,939 µs