iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Yaşasın yeni Kral!?

20 Aralık 2010 14:30 tsi
Yaşasın yeni Kral!? ABD’ye göre bazı Arap ülkeleri 11 Eylül'den bu yana terörist gruplara para göndermeye devam ediyor. Wikileaks de bunu teyit ediyor. İyi ama nasıl oluyor? iyibilgi Ankara

Wikileaks belgeleri Suudi Arabistan’ın İran’ın bir önce vurulması, hatta “yılanın başının ezilmesi” gerektiğine ilişkin sözlerini açıkladığında, Arap dünyası için bu sürpriz olmadı ama biraz mahcubiyet oldu!

ABD’den bu konuda yardım isteyen Arabistan’ın aynı zamanda Washington’un tüylerini diken diken eden terörist gruplara yardıma göz yumuyor olması da aslında bir başka mahcubiyet olmalı.

Aslında mesele sadece Riyad ile ilgili değil. Kuveyt ve Katar da-ABD’ye göre-parayı hiç kontrol edemeyen ülkeler. Körfez ülkeleri bu konunun üzerine pek gitmediği gibi uyuşturucu ve kaçakçılıktan gelen paraların da üzerine hırslı gitmiyor.

Wikileaks bu konuda en net belgeyi üstelik Dışişleri Bakanı Clinton’un ağzından ortaya koymuş durumda: “Sünni teröristlerin en önemli para kaynağı S.Arabistan’daki bağışçılar”.

Belgeler Riyad’ın kimi örgütleri görmezden geldiğini açıkça söylüyor. Mekke’de Hac esnasında toplanan yardımlar içinden bile bu örgütlere giden paralar olduğu söyleniyor.

Gerçekte S. Arabistan 11 Eylül’de de ABD için şüpheliydi. Sonra ABD-nedense-Arabistan’ı, Arabistan da terör tehditini görmezden geldi!

Şimdi-belirsiz de olsa-yeni bir durum da ortaya çıkıyor gibi. Bu örgütlerin, örneğin El-Kaide’nin ılımlı Müslüman ülkelere yönelik saldırıları da oluyor.

Belki bu adı geçen Arap ülkelerinin daha dikkatli davranmasını sağlayabilir. Öte yandan aynı ülkelerin yönetimleri de bir çok vakada olduğu gibi istikrarlı bir yönetim sergileyemiyorlar.

Bu yüzden Batı olası iktidar değişikliklerinin terörle mücadele için daha uyumlu ortak getirebileceğini düşünebilir!

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,246 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,251 µs