iyibilgi özel" /> iyibilgi özel"/>

En Sıcak Konular

Ayın karanlık yüzünden mesaj var

20 Aralık 2010 13:25 tsi
Ayın karanlık yüzünden mesaj var Organik mi? Robot mu? Yoksa her ikisi birden mi? iyibilgi özel

Hollywood'u Hollywood yapan şeylerden biri, toplumsal histerileri görsel bir "şölene" dönüştürebilme yeteneğidir. Yani korkuyu paraya dönüştürebilmesi...

Dünya kamuoyunun gündeminde ne varsa, Hollywood'da mutlaka konu hakkında bir senaryo kümesi oluşur. Örneğin son günlerde ard arda düşen Ay ile ilgili haberler gibi...(Bkz: Kozmik Oda'da ikinci perde)

Tabii bu işin altında sadece para yok. İletişim araçları ve medya üzerinden toplum mühendisliği dediğimiz, belirli psikolojik operasyonlar da bu furyaya dahil olabiliyor kimi zaman. Örneğin 30 Ekim 1938 tarihinde Orson Welles tarafından canlı yayında uzaylıların dünyayı işgal ettiğinin duyurulması ve ardından oluşan toplumsal histeri gibi (H.G Wells'in "Dünyalar savaşı" adlı kitabından...)



90'yılların sonlarında, bir süreliğine küresel kamuoyuna "dünyaya bir meteor çarparsa ne olur" temalı tartışmalar hakim olmuştu. Hollywood yapımcıları hiç vakit kaybetmeden konuyu gümüş perdeye taşımış, ard arda gösterime giren "Deep Impact" ve "Armageddon" gibi filmlerle izleyici, bir parçası olduğu küresel histeriyi, patlamış mısır eşliğinde tekrar "yeme" fırsatı bulmuştu.

 


 Sonlarına yaklaştığımız 2010'nun küresel çaptaki histerisi nedir diye sorarsanız, hiç tereddütsüz "Uzaylılar" diyebiliriz. Ünlü fizikçi Stephen Hawking'in "Kötü uzaylılar olabilir, dikkatli olalım" şeklinde özetlenebilecek açıklaması bu histerinin işaret fişeği olmuş, geçen haftalarda gösterime giren "Skyline" adlı film ile birlikte zaten her daim popüler olan uzaylı hikayesi, Hollywood'un radarına bir kez daha yakalanmıştı.

2011'de Hollywood bu histerinin farklı bir yanını ortaya çıkartacağa benziyor. Dünyanın uydusu Ay üzerine üç adet film bizi bekliyor. Timur Bekmambetov'un Apollo 18'i ve Olatunde Osunsanmi'nin 'Dark Moon' (Karanlık Ay) adlı filmleri tesadüfe bakın ki aynı konuya sahip:

Apollo 17 görevi, NASA'nın Apollo uzay programının sonuncu parçası olarak bilinir. Oysa bu sadece bir aldatmaca. Kamuoyundan gizli bir şekilde, NASA, Ay'a insanlı görevler düzenlemeye devam etmiş, Apollo 18 adlı gizli görevdeki astronotlar, Ay üzerinde uzaylıların varlığını kanıtlayan bulgulara rastlamıştır.

Her iki film de aynı fikir üzerine kurulu.

Ancak esas bomba, bir gişe rekortmeni olan Transformers serisinin son filminden geliyor. Pentagon'un da pek sevdiği ve ABD ordusunun gayri-resmi bir propagandası olan Transformers serisi, önceki iki filmle uzaylı robotların dünyayı işgal etmelerini işlemişti. Serinin son filminin yayınlanan fragmanında Apollo 11'in, Ay üzerinde uzaylı yaşam formu keşfettiği gösteriliyor.



Ayın karanlık yüzü, daha önce de filmlere konu olmuştu.

Fakat belli ki önümüzdeki sene, daha önce hiç olmadığı kadar yoğun bir şekilde "Ay'daki uzaylılar" bombardımanına tutulacağız.

Esas soru şu: Hangisi araç, hangisi amaç?

www.iyibilgi.com özel

iyibilgi'yi facebook üzerinden takip edebilirsiniz 



Bu haber 4,500 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,125 µs