En Sıcak Konular

Bakan Yılmaz: Yüzde 7'nin üzerinde büyüme sağlayacağız

20 Aralık 2010 13:24 tsi
Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye ekonomisinin ilk 3 çeyrekte yüzde 8,9 büyüdüğünü söyledi.

Elektrik tüketimi ve sanayi üretim rakamları gibi öncü göstergelerin 4. çeyrekte de iyi bir büyüme yakalanacağını belirten Yılmaz, "Orta Vadeli Ekonomik Programda yüzde 6,8 büyüme öngördük ama yüzde 7'nin üstünde büyüme sağlayacağız." dedi. 

Bakan Yılmaz, Ankara Dedeman Otel'de, Ulusal Ajans tarafından düzenlenen 'Mesleki Eğitim ve İstihdam İlişkisinin Güçlendirilmesi, Avrupa Boyutu ve Leonardo Da Vinci Projelerinin Katkısı' konulu toplantıya katıldı. Mesleki eğitim ile istihdam arasındaki ilişkiyi sağlıklı kurabilmek adına çalışmalar düzenlediklerini kaydeden Yılmaz, sadece Türkiye koşullarında eğitim değil küresel boyutta eğitimle işgücünün yetiştirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Türkiye ekonomisinin hızla büyüdüğünü, 2003 yılında 230 milyar dolar büyüklüğün küresel krize rağmen 730 milyar dolara yükseldiğini ifade eden Yılmaz, bu büyüme hızının ihtiyaç duyacağı iş gücünü yetiştirmek gerektiğini ifade etti. 2009 yılında tüm dünyada ve Türkiye'de istihdam sıkıntısı yaşandığını vurgulayan Yılmaz, Avrupa'da 4 milyona yakın insanın işini kaybettiğini, Türkiye'de ise krize rağmen 85 bin kişiye istihdam sağlandığını ancak yine de işsizlik rakamlarının yükseldiğini ifade etti.

Türkiye'de iş gücüne yeni giren kişi sayısının her geçen gün arttığını söyleyen Yılmaz, "2010 yılında çok ciddi istihdam oluşturduk. 950 bin ile 1 milyona istihdam yakaladık. Bunun büyük kısmını da tarım dışı sektörlerde sağladık. Hem istihdamı arttırdık hem de işgücünün kalitesini yükselttik. 2009 yılında yüzde 14 olan işsizlik bu yıl yüzde 12'ye gerileyecek." diye konuştu.

170 BİN KİŞİ YARARLANDI

İş gücü piyasasının çok katı olduğunu aktaran Yılmaz, güvenceli bir şekilde işverenlerin elini rahatlatan esnekliğin sağlanması gerektiğini dile getirdi. Konuşmasının sonunda Ulusal Ajans tarafından düzenlenen eğitim programlarından 170 bin kişinin yararlandığını 40 bin kişinin iş kurma imkanına kavuştuğunu dile getiren Yılmaz, her yıl 2 bin 500 proje üretildiğinin de altını çizdi.

cihan



Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,255 µs