En Sıcak Konular

Avrupa'da kehanet gerçek oluyor

20 Aralık 2010 11:48 tsi
Avrupa'da kehanet gerçek oluyor Polonyalı uzmanların ‘Bu yıl 1000 yılın soğuğu geliyor’ kehaneti gerçek oluyor Avrupa, yüz yıldan fazladır görmediği soğuk hava, kar ve buzla boğuşuyor. Uçaklar ve diğer araçlar kıpırdayamıyor.

Tarihinin en sert soğuklarıyla mücadele eden Avrupa’da zorlu hava koşulları hayatı felç ettti. Almanya’nın Frankfurt Havalimanı’ndaki 500 uçuş iptal edildi. Kar yağışının devam edeceğini belirten yetkililer 1300 uçuşun da iptal edilebileceğini açıkladı. Almanya’nın bayrak taşıyıcısı Lufthansa Havayolları ise, müşterilerine tren yolunu kullanmalarını tavsiye ediyor. Fransa’daysa dün Charles de Gaulle Havalimanı bir saat uçuşlara kapatıldı. Gün boyunca tüm uçuşların yüzde 60’ı 30 dakika ile 1 saat arası gecikmeli olarak gerçekleştirilebildi.

Şarkıcı Lady Gaga’nın Paris’te vereceği konser ise ses sistemlerini taşıyan kamyonların karla kapanmış yollarda kalması nedeniyle iptal edildi. İngiltere’ye gidecek olan yolcularsa tüm geceyi havaalanında geçirmek zorunda kaldı. Çünkü Londra’daki Heathrow Havalimanı gece boyunca trafiğe açılamadı. Park halindeki her bir uçağın etrafından 30 ton kar kürendi. Belçika’da ise 1500 yolcu geceyi havalimanlarında geçirdi.

Yunanistan’ın kuzeyinde ülkeye kaçak olarak girmeye çalışan 2 kişi, Macaristan’da 5 kişi ve Bosna’da gece evlerine giden 2 kişi aşırı soğuklar nedeniyle donarak öldü. Zaman zaman elektrik kesintisine uğrayan İsveç’te ise 1800’lerden beri ilk kez bu kadar soğuk bir kış olduğu açıklandı. Hollanda’da ise futbol maçları iptal edilirken, ülkede hava trafiğinde olduğu gibi kara trafiği de güçlükle sağlanabiliyor.

Bizim sınırdan giremiyor! Hava sıcaklıklarındaki ani düşüş nedeniyle tüm Türkiye geçen haftayı soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında geçirmişti. Bu hafta ise sıcaklıklar artıyor. Marmara’da sıcaklık 17 dereceye kadar çıkacak. Meteoroloji İşleri Müdürlüğü yetkilileri sıcaklıkların mevsim normallerinin kuzey ve iç kesimlerde 6 ile 8, güney bölgelerinde 2 ile 4 derece üzerinde seyredeceğini belirtirken sise dikkat çekti. Bugün Marmara ve Ege bölgesinde yağış uyarısı verilirken, iç bölgelerde sis etkisini gösterecek. Salı gününden itibaren ise yağışlar sadece batı kesimlerde etkili olurken tüm Türkiye’de etkili bir sis bekleniyor.

Vatan



Bu haber 1,196 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,142 µs