En Sıcak Konular

'İsrail, barış çabalarını çıkmaza soktu'

20 Aralık 2010 11:42 tsi
'İsrail, barış çabalarını çıkmaza soktu' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in son tutum ve davranışlarıyla bölgede barışın sağlanması yönündeki isteklerine dair çok sayıda şüpheler uyandırdığını söyledi.

Suriye haber ajansına konuşan Erdoğan, ABD'nin yahudi yerleşim birimlerinin inşasını dondurma kararını yenileme konusunda İsrail'i ikna etmede başarısız kalmasının Türkiye açısından derin bir endişeye neden olduğunu dile getirdi. Başbakan Erdoğan, uluslararası toplumun tüm çağrılarına sırt çevirip Yahudi yerleşim birimlerini inşa etmeye devam eden İsrail'in barış çabalarını çıkmaza soktuğuna dikkat çekti.

ÖZÜR VE TAZMİNAT TALEBİNDE DEĞİŞİKLİK YOK

Mavi Marmara'daki katliamla ilgili iki ülke dışişleri bakanlıkları arasında Cenevre'de temas kurulduğunu hatırlatan Erdoğan, Türkiye'nin taleplerinde hiçbir değişiklik olmadığını vurguladı. Erdoğan, Türkiye ve İsrail arasındaki ilişkilerin normale dönmesini İsrail'in Türkiye Cumhuriyeti'nden özür dilemesi ve tazminatlar ödemesine bağlı olduğunu yineledi.

ABD'nin ve Avrupa ülkelerinin insan hakları konseyinde özgürlük filosuna yönelik saldırıya ilişkin tutumlarını değerlendiren Erdoğan; insan haklarının yegane savunucuları olarak kendilerini öne koyan bu ülkelerden daha değişik bir tutum beklediklerini ve bu konuda büyük eseflerini dile getirdiklerini kaydetti.

TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİ SÜREKLİ GELİŞİYOR

Başbakan Erdoğan, Türkiye ile AB arasında dinamik, geniş ve kapsamlı ilişkilerin bulunduğunu, bu ilişkilerin politik, ekonomik ve kültürel düzeylerde sürekli geliştiğine işaret etti.

Türkiye'nin AB'ye katılım konusunda üstüne düşeni yerine getirdiğini fakat, katılım müzakerelerinin istenilen hızda yürümediğini kaydeden Erdoğan, AB'de üye bir kısım ülkelerin müzakereler önünde koydukları engellerin hiçbir şekilde vaatleri yerine getirme kriterleriyle bağdaşmadığını kaydetti.

Kıbrıs davasında ise Erdoğan, ülkesinin bu davada kapsamlı çözüm sağlayacak tüm çabaları desteklediğini açıkladı.

cihan



Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,508 µs