En Sıcak Konular

Batı bölgesi ılık ve yağışlı havanın etkisine girdi

20 Aralık 2010 09:29 tsi
Yurdun batı kesimleri Orta Akdeniz'den gelen yeni bir ılık ve yağışlı havanın etkisine girdi. Sıcaklar bu bölgede hissedilir derecede(3 ila 5 derece) artacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun batı kesimleri Orta Akdeniz'den gelen yeni bir ılık ve yağışlı havanın etkisine girdi. Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Doğu Karadeniz'in doğu kıyıları, Denizli, Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartın, sabah saatlerinde olmak üzere İç Ege, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Eskişehir ile Ankara'nın batı ilçeleri aralıklı yağmur ve sağanak yağmurlu geçecek.

Hava sıcaklığı batı bölgelerde hissedilir derecede (3 ila 5 derece) artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Ege Kıyılarında ise kuvvetlice (30-40 km/s) esecek.

-BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI-

Yurdun doğu kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

-SİS UYARISI-

Marmara başta olmak üzere Yurdun iç ve doğu kesimlerinde sabah saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis beklendiğinden özellikle ulaşımda meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde sis görülecek. (12)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde batı ilçeleri (Beypazarı, Nallıhan, Polatlı, Ayaş) hafif yağmurlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde sis görülecek. (11)

İZMİR: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetlice (30-40 km/saat) esecek. (16)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu (19)

ANTALYA: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı (19)

SAMSUN: Parçalı çok bulutlu (17)

ERZURUM: Parçalı bulutlu, gece ve sabah saatlerinde sis ile birlikte yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor. (4)

DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu (10)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde olmak üzere yer yer yoğun sis görülecek.

EGE: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; Ege kıyılarında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetlice (30-40 km/saat) esecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Antalya, Isparta ve Burdur çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde Eskişehir ile Ankara'nın batı ilçeleri hafif yağmurlu geçecek. Sabah saatlerinde sis, doğusunda sis ile birlikte yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, batısı aralıklı yağmurlu geçecek. İç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, Trabzon, Rize ve Hopa çevreleri sabah saatlerinde hafif yamurlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde sis, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde sis ile birlikte yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Genellikle parçalı bulutlu, gece ve sabah saatlerinde bölgenin kuzey kesimlerinde sis ile birlikte yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu.

ajanslar

 

 



Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,266 µs