En Sıcak Konular

Erdoğan: Fazla yumurtan varsa git fakir fukaraya dağıt

19 Aralık 2010 14:30 tsi
TOKİ tarafından Siirt'te yapılan 400 konutun devir teslim töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yumurta atan öğrencilere seslendi.

Erdoğan, "Bu kadar fazla yumurtan varsa git fakir fukaraya dağıt, bu kadar fazla yumurtan varsa git omlet yap ye." dedi. 

Başbakan Erdoğan Siirt meydanında halka hitap etti. Ülkede gerilim ortamı yaratmak isteyenlerin olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: "Birileri diyor ki harçlar kalksın. Ya zaten sen harç alıyorsun. Ama dert başka. Dert; bu ülkede bir gerilim ortamını yaratmak. Kaç kişi bunları yapan? İnanın Türkiye'de sayısı bini geçmez. Bu bağırıp çağıranların sayısı, bu molotof kokteylini atanların sayısı, bu taşları atanların sayısı, inanın Türkiye'de sayısı bini geçmez. Birileri gelip bize akıl veriyor, ister sevsinler ister sevmesinler, ben polisimin bütün bunlar karşısındaki sabrına, tahammülüne sahip çıkıyorum, sahip de çıkacağım. Bunu da söylüyorum. Biz rektörler toplantısı yapıyoruz. Neymiş rektörler toplantısına katılacaklarmış. Davetli olan yere katılır, davetli olunmayan yere katılmayız. Bizim kültürümüzde böyle bir şey yok. Biz orada rektörlerimizle ne konuşuyoruz? Üniversitelerin sorunlarını konuşuyoruz. Üniversitelere daha fazla öğretim üyesi daha fazla nasıl göndereceğiz, bunları konuşuyoruz. Akademisyenlerin sayısını nasıl artıracağız, bunları konuşuyoruz. Bütün bunları biz konuşurken bakıyoruz ki dışarıda yumurtacılar var. Bu kadar fazla yumurtan varsa git fakir fukaraya dağıt. Bu kadar fazla yumurtan varsa git omlet yap ye. Yazıktır, ama düzelecek merak etmeyin. Bunlara fazla da kulak asmayın. Bunların bir yandaş medyası var, öğrenciler üzerinden polise saldırma üzerinden aslında bize saldırıyorlar. Bunların derdi bu. Ama benim ülkemde üniversite gençliği onlar değil. Üniversite gençliği düşünür, üniversite gençliği araştırır, üniversite gençliği konuşur, masada konuşur. Demokrasiyi konuşur, özgürlükleri konuşur, hukuku konuşur, adaleti konuşur, araştırır. Üniversite gençliği bu. Biz de oralardan geçtik. Ama biz molotof kokteyli atmadık, biz taş atmadık, biz kasatura sallamadık. Biz sadece fikri tartışmalarla sürecimizi işlettik. Hayatımız bizim böyle geçti. Şimdi de gençliğimizin kahir ekseriyeti eyvallah böyledir. Diğerleri işte dediğim gibi bini geçmez. Temenni ederim ki onlar da aklı selimin çizgisine gelirler. Fakat CHP gibi bir avukatları var. Onlarla beraber yürüyorlar."

cihan



Bu haber 695 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,494 µs