En Sıcak Konular

Dağcıları Jandarma kurtardı

19 Aralık 2010 10:55 tsi
Dağcıları Jandarma kurtardı Uludağ'da kamp yapan ve yönlerini kaybederek mahsur kalan 34 kişilik dağcı grubuna, Yedigöller Bölgesi'nde ulaşıldı.

Türkiye'nin en önemli kış turizm ve kayak turizm merkezi Uludağ'da kamp yapan 34 kişilik grubun içinden bir dağcının paniği, jandarmayı alarma geçirdi. Kamp yaptığı diğer dağcılardan habersiz cep telefonuyla jandarmayı arayarak kaybolduğunu ve ayaklarının donduğunu öne süren dağcının yardım istemesi üzerine jandarma ekipleri arama- kurtarma çalışması başlattı. Dağcılara ulaşan jandarmalar, olumsuz bir durumun olmadığı anlayıp rahat bir nefes aldı. Dağcılar, jandarma nezaretinde Oteller bölgesine getirildi.

Uludağ'ın Maden Mevkii'nde kamp yapacaklarını söyleyen ve Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyesi 36 dağcı, dün Uludağ Jandarma Komutanlığı'na bilgi vererek bölgeye hareket etti. Kamp kuran gruptaki 2 dağcı, hava kararmadan üşüdüklerini söyleyerek Oteller Bölgesi’ne döndü. Maden Bölgesi’nde kamp kuran dağcılardan ismi açıklanmayan biri, saat 03.00 sıralarında jandarmayı arayarak kaybolduklarını ve ayaklarının donduğunu öne sürerek yardım istedi.

Jandarma ekipleri günün ilk ışıklarıyla arama- kurtarma operasyonu başlattı. Durum 112 Acil Servisi'ne de haber verilerek Bursa'dan da olası donma ve yaralanma olaylarına karşı ekip ve ambulans istendi.

10 kişiden oluşan jandarma arama- kurtarma ekibi saat 10.30 sıralarında dağcıların bulunduğu maden bölgesine ulaştı. İhbarın bir dağcının korkusundan kaynaklandığını belirleyen jandarma, 27 dağcıyı yürüyerek oteller bölgesine götürdü. Bu kampın ilerisinde bulunan 7 dağcı ile de irtibat kurularak, oteller bölgesine getirilmeleri sağlandı.

Oteller bölgesine getirilen dağcıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

hurriyet



Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,327 µs