En Sıcak Konular

Sonuçlara itiraz edildi

18 Aralık 2010 21:45 tsi
Sonuçlara itiraz edildi CHP , 15. Olağanüstü Kurultay'ında Parti Meclisi listesinin açıklanmasından hemen sonra sonuçlara itiraz yapıldı. İlçe Seçim Kurulu'nun itirazı 2 gün içinde karara bağlaması gerekiyor

CHP'nin 15. Olağanüstü Kurultayı sona erdi. Genel başkan seçiminin yapılmadığı kurultayda, delegeler 80 kişilik Parti Meclisi (PM) üyeleri için oy kullandı. Açıklanan oylardan an azını 762 ile Gürsel Tekin aldı. Listenin açıklanmasından hemen sonra sonuçlara itiraz yapıldı. İlçe Seçim Kurulu'nun itirazı 2 gün içinde karara bağlaması gerekiyor.

22:41 - CHP'de "cinsiyet kotası" bilmecesi yaşanıyor

CHP Kurultayı'nda Parti Meclisi seçimlerinin hemen ardından "cinsiyet kotası" bilmecesi yaşanmaya başladı. Tüzüğün 54. Maddesinde yer alan "cinsiyet kotası"nın tutturulamadığı ve PM listesinde Gürsel Tekin başta olmak üzere en az oy alan isimlerin yerine yedek listede yer alan ve en yüksek oya sahip olan kadın üyelerin PM'ye girmesi gerektiği yönünde itirazlar oldu. Seçim sonuçlarına itiraz edilirken İlçe Seçim Kurulu'nun itirazı 2 gün içinde karara bağlaması gerekiyor.

CHP tüzüğünün 54. Maddesinde "Seçimler için hazırlanan oy pusulalarına her organın adayları ayrı ayrı olarak yazılır. Parti Meclisi'nin (12) asil üyesi Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu üyeleri içinden kurultayda yapılan oylamada yeterli oy alarak belirlenen yeni genel başkanın önereceği 18 kişi arasından kurultayca seçilir; yedek üye seçilmez. 16. fıkra hükmü (cinsiyet kotası) bu üyelikler için de uygulanır. Bunların oy pusulaları, diğer (68) Parti Meclisi üyesinin seçileceği listeden ayrı olarak hazırlanır" hükmü yer alıyor. PM'ye seçilen 68 asil üyenin 15'i kadınlardan oluşuyor. Yine BKYP'den PM'ye giren 12 kişinin 6'sı kadınlardan oluşuyor. Toplamda 80 kişilik PM'nin 21'i kadınlardan oluşuyor. Sonuçlara itiraz edenler, PM'ye seçilen asil üyeler için de ayrıca cinsiyet kotası uygulanması gerektiğini savunuyor ve 68 asil üyenin en az 17'sinin kadınlardan oluşması gerektiğini ileri sürüyor. CHP tüzüğüne göre cinsiyet kotası yüzde 25 olarak uygulanıyor. CHP kulislerinden sızan bilgiye göre tüzüğün cinsiyet kotası ile ilgili maddesinin işletilmediğini iddia eden partililer, mahkemeye gitmeyi planlıyor.

21:27 - Oy sayım işlemleri sona erdi
CHP kongresinde oy sayım işlemleri tamamlandı. Geçici liste okunuyor..

21:27 - CHP Bilim ve Kültür Yönetim Platformu üyeleri seçildi
CHP Kurultayında Bilim Kültür Yönetim Platformu (BKYP) üye seçimi yapılırken en yüksek oyu 866 ile Mevlüt Aslanoğlu aldı. İkinci sırada akademisyen Birgül Ayman Güler yer alırken sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel ile Nuran Yıldız'ın PM'ye girememesi dikkat çekti.

PM'ye seçilen üyelerin aldığı oylar şöyle:

Önay Alpago: 663

Mevlüt Aslanoğlu: 866

Ufuk Ataç: 762

Deniz Pınar Atılgan: 692

Seyhan Erdoğdu: 726

Birgül Ayman Güler: 832

Hülya Güven: 654

Ercan Karakaş: 824

Ömer Kurtaş: 655

Nihat Matkap: 794

Nur Serter: 736

Sacid Yıldız: 673

6 üye ise yeterli oy alamadıkları için PM'ye giremediler. PM'ye giremeyen isimlerin aldığı oylar şöyle:

Selçuk Şafak Demirbulak: 569

Nurcan Şanlı: 602

Alper Taşdelen: 529

Ali Tezel: 568

Servet Ünsal: 523

Nuran Yıldız: 632

Kılıçdaroğlu'nun Kurultay'a sunduğu listede Emikli Müftü İhsan Özkes dikkat çeken isimlerden biri. Eski Beyoğlu Müftüsü olan Öskes, CHP'nin İstanbul Sultanbeyli Belediyesi belediye başkan adayı oldu. Özkes, hayatını kaybeden Çağdaş Yaşamı Desteleme Derneği Başkanı Türkan Saylan'ın cenaze namazını kılan isimdi.

Bir başka isim ise ODTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Sencer Ayalan oldu. Ayalan, CHP'ye hazırladığı başörtüsü raporu ilgi gündeme gelmişti. Eski Diyarbakır Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu da Kılıçdaroğlu'nun listesini girdi. Yine Abdullah Öcalan da dahil bütün PKK'lılra genel af isteyen ve hazırladığı Kürt sorunu raporları ile bilinen Mesut Değer oldu. İsiklal Marşı'nın kaldırılmasını isteyen CHP'li Milletvekili Enver Ayata da listede yer aldı.

BAYKAL'CILAR KISMEN SAV'CILAR TAMAMEN TASFİYE OLDU

Kemal Kılıçdaroğlu'nun hazırladığı liste önceki PM listesine göre yüzde 70 oranında değişti. Buna göre eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın yanında yer alan milletvekilleri ile Eski Genel Sekreter Önder Sav'a yakın isimler liste dışında kaldı. Zaman zaman Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren tavırlar sergileyen CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ile İstanbul Milletvekili Nur Serter listede yer aldı.

Bu arada DSP'den CHP'ye geçen Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli ve Ankara Milletvekili Emrihan Halıcı PM listesine girdi.

(CİHAN)



Bu haber 870 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,794 µs