En Sıcak Konular

Doğan Holding Rusya'daki reklam gazetesini satabilir

18 Aralık 2010 20:57 tsi
Rusya'nın saygın gazetesi Kommersant'a göre, Doğan Holding'in, Rusya'daki "İz Ruk v Ruki" (Elden Ele) isimli gazetesini satabilir. Rusya'nın en büyük reklam ve ilan gazetesi "İz Ruk v Ruki"nin 180-190 milyon dolara satışı bekleniyor.

Kommersant muhabirleri Pavel Belavin ve Tamara Djodjua imzalı haberde Doğan Holding'in kontrolündeki Rus "Pronto-Moskova" yayınevinin satışa çıkarılabileceği belirtildi. Pronto-Moskova yayınevi, Rusya'nın en dev ilan gazetesi İz Ruk v Ruki'ye sahip. Kommersant'a göre, yayınevinin fiyatı ise yaklaşık 180-190 milyon dolar değerinde. Haberde, "Pronto-Moskova'ya sahip olan Türk medya holdingi Doğan Yayın, hisseleri için altı potansiyel müşteri buldu. Bunların arasında Amerikan medya kurumu Discovery ve Time Warner, Alman RTL Group, İngiliz Apax Partners, iki ABD'li kurum KKR ve TPG Capital var. Satış, Doğan Yayın'ın üç milyar dolardan fazla vergi cezası ile bağlantılı" denildi.

Doğan'ı Türkiye'nin dev medya holdingi olarak tanıtan Rus gazetesi, 2009'da gelirinin 1,575 milyar dolar olduğunu ve Türkiye, Rusya (Pronto-Moskova), Almanya (matbaa), Romanya (Kanal D televizyonu) ve başka ülkelerde kurumları bulunduğunu yazdı.

Rusya'da Doğan'a ait İz Ruk v Ruki gazetesinin Mayıs-Ekim 2010'da okuyucu sayısı ortalama üç milyon 800 bin olduğunu belirten Kommersant, "Doğan'a ait Hürriyet gazetesi Hollanda Trader Media East (TME) kurumunun yüzde 67,3'e sahip. Trader Media Esat ise Pronto-Moskova yayınevinin yüzde yüz hisse senedine sahip. Pronto-Moskova Rusya, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ve Baltık cumhuriyetlerinde faaliyet gösteriyor. Pronto ayrıca gayrimenkul, ulaşım ve çalışma ile ilgili yayınlara, irr.ru, job.ru ve başka portallara sahip. TME hesaplarına göre, Pronto-Moskova'nın 2009'daki geliri 129,2 milyon dolar. Bu da TME'nin toplam gelirinin yüzde 84,4'ünü oluşturuyor. Bu rakamları göz önünde bulunduran Rus Komsomolskaya Pravda gazetesi Genel Müdürü Vladimir Sungorkin'e göre Pronto-Moskova'nın fiyatı yaklaşık 180-190 milyon dolar." diye yazdı.

Habere göre, Kommersant'ın ulaştığı Doğan Yayın'ın yatırımcılarla ilgili dairede, Pronto-Moskova hisseleri için istekte bulunanların olup olmadığı sorusuna net bir yanıt verilmedi. Doğan yetkilisi Kommersant'a, "Danışmanla ortak olarak biz kurumumuzun ve ona bağlı kurumlarımızın yeniden yapılanmasıyla ilgili süreci, ayrıca da ilgi duyan taraflarla çeşitli işbirliği varyasyonları arayışını yürütüyoruz" dedi. Rus gazetesine konuşan TME'nin yatırımcılarla ilgili daire Başkanı Apaladji Dayan, "Doğan Yayın yönetimi, yakın zamanda satışa çıkardığı hisse listesini yayınlayacak. Şu anda bu listeye TME dahil edilmemiş" dedi. Kommersant'a göre, Dayan bahsettiği listenin ne zaman yayınlayacağıyla ilgili net bilgi vermedi. Pronto-Moskova Genel Müdürü Fyodr Ogarkov ise şu anda kendilerinin ve bağlı oldukları TME'nin satış sürecinde olmadığını iddia etti.

(CİHAN)



Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,784 µs