En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'nun vaatleri gerçekçi mi?

18 Aralık 2010 19:39 tsi
Kılıçdaroğlu'nun vaatleri gerçekçi mi? '"Benim adım Kemal, bulacağım diyorsam bulurum" açıklamalarıyla para bulunmaz'

Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut, Kılıçdaroğlu'nun ekonomiye ilişkin yaptığı açıklamaları Haberturk.com'a "Ekonomik vaatlerin altı boş" şeklinde değerlendirdi.
Kılıçdaroğlu'nun ekonomik politikalarının tutarsız olduğuna da dikkat çeken Bulut, "Benim adım Kemal, bulacağım diyorsam bulurum" açıklamalarıyla paranın bulunamayacağına belirtti.
Yiğit Bulut ayrıca, CHP Genel Başkanı'nın ortaya koyduğu ekonomik vaatleri ile makro ekonomik tezlerinin birbiriyle uyuşmadığı aktardı. Kılıçdaroğlu'nun işçi alımıyla ilgili olarak söylediği "Sen devletsin, sen niye almıyorsun, senin elinden tutan mı var sen iktidar değil misin?" sözlerine de atıfta bulunan Bulut, komünizm anlayışının çöktüğünü dolayısıyla devletin regüle ettiği bir durumda özel sektörün büyümesi gerektiğine özellikle vurgu yaptı.

"Aslında ekonomiyle ilgili bir çok yorum öne çıktı. Tamamen ekonomik dinamikler üzerine kurulmuş yeni söylem 70'lerin sol söylemlerini andıran, karşısındaki iktidarı faşist çizgide adlandıran, ekonomiyi onun tam karşısında konumlandırmaya çalışan bir söylem vardı. İlk kurultaya göre çok daha iyi çalışılmış, bir lider manifestosu oluşturulmuş, ama altında soru işaretleri bırakılmış. Bir artısı var bir eksisi. Slogan 'korkma' güzel düşünülmüş ama içinde modelin nasıl çalışacağına dair çok fazla ipucu verilmemiş. Parayı nasıl bulacaksınız diye sorarlar, 'Benim adım Kemal ben bunu bulurum' demek yeterli değil. 80 kişilik listenin içinde ben bu manifestoyu yerine getirecek isim bulamadım.
Lider maifestostu yok noktasından 70'lerin sloganlarını andıran sosyalist hatta komunist bir ekonomik dinamik hatırlatmış. Altını doldurması lazım, ev kadınlarına işsizlere nasıl bu paraları verecek. Bunu Kılıçdaroğlu'nun heyecanına vermek istiyorum. Umarım yanlışlıkla söylemiştir: 'Her şirket bir kişi alsın diyor ama, elinde devlet var sen al adam'. Devletin istihdam etmesi 70'lerden sora dünyada terkedilen bir yapı. Özel sektörün genleştiği bir yapıya giden bir ekonomi var. Bu çok tehlikeli bir söylem, kamuoyuna açıklanması ve altının doldurulması lazım. 78'deki Ecevit'in Dünya Bankası'na başkaldırdığı söylemleri hatırlatan sol bir manifesto var. Eğer seçim öncesi altı doldurulamazsa bundan sonra çok ciddi sorunlar çıkabilir."



Bu haber 931 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,038 µs