En Sıcak Konular

'İsveç'in Iraklıları göndermesi tehlike işareti'

18 Aralık 2010 12:20 tsi
Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, 15 Aralık'ta aralarında sürekli olarak şiddet eylemlerine maruz kalan Iraklı Hıristiyanların da olduğu 20 mültecinin zorunlu olarak ülkelerine geri gönderilmesini

Iraklı mültecilerin zorunlu olarak Irak'a geri gönderilmelerinin İsveç tarafından ilk kez gerçekleştirilmediğini ve bu nedenle endişeli olduğunu ifade eden AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, geri gönderme kararlarının BM Mülteciler Yüksek Komiserliği ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin bu alanda alınmış kesin kararlarına karşı olarak gerçekleştirildiğini söyledi.

Çavuşoğlu, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin; bütün ülkelerin Iraklı mültecilerin, özellikle ülkenin en tehlikeli bölgelerinden gelmiş olanların sınır dışı edilmesinden kaçınılmasına yönelik açık kararı olmasına rağmen, bazı mültecilerin Irak'ın en tehlikeli bölgelerine geri gönderildiğinin altını çizdi. Mevlüt Çavuşoğlu İşveç'teki Iraklı mülteciler tarafından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi(AİHM)'ne yapılmış yoğun başvuruların olduğunu ve bu başvuruların birçoğunun AİHM tarafından kabul edildiğini de ekledi.

İşveç'in, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından verilen kararları göz önünde bulundurması ve AİHM'in bu alanda yapılan başvurulara ilişkin kararını beklemesi gerektiğini ifade eden Mevlüt Çavuşoğlu, AİHM tarafından geri gönderilen bazı mültecilere ilişkin kararların henüz açıklanmamış olduğunu da ekledi.

ÇAVUŞOĞLU, FAS'A RESMİ ZİYARET GERÇEKLEŞTİRECEK

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, 20- 23 Aralık tarihleri arasında Fas'a resmi ziyaret gerçekleştirecek.

Mevlüt Çavuşoğlu 20 Aralık'ta Rabat'ta Danışmanlar Meclisi Başkanı Muhammed Şeyh Biadillah, Temsilciler Meclisi Başkanı Abdelvahed Radi, İçişleri Bakanı Taib Çerkaoui ve Dışişleri Bakanı Taieb Fassi Fihri ile görüşmelerde bulunacak. 21 Aralık'ta Fas İnsan Hakları Enstitüsü Başkanı ile bir araya gelecek olan AKPM Başkanı Çavuşoğlu, 21-22 Aralık tarihleri arasında Marakeş'te yerel ve bölgesel yöneticiler ile temaslarda bulunacak.



Bu haber 734 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,240 µs