En Sıcak Konular

Mavi Marmara, Sarayburnu'nda törenle karşılanacak

18 Aralık 2010 12:00 tsi
İşgal altındaki Gazze'ye insanı yardım götürürken İsrail askerleri tarafından düzenlenen operasyonda 9 kişinin hayatını kaybettiği Mavi Marmara gemisi, 26 Aralık'ta Sarayburnu'nda düzenlenecek görkemli bir törenle karşılanacak.

Bursa İHH Başkanı Hüseyin Kaptan, Filistin'e yardım götürmek amacıyla yola çıkan ve uğradığı saldırı sonucu 9 kişinin şehit edildiği Mavi Marmara gemisinin 26 Aralık'ta İstanbul Sarayburnu Limanı'na geri döneceğini ve büyük bir karşılama töreni düzenleneceğini belirtti.

Görkemli bir karşılama töreni ile İstanbul'a gelmeye hazırlanan Mavi Marmara gemisinin İsrailliler tarafından yapılan saldırıdan sonra bile harap edildiğini söyleyen Kaptan, İskenderun limanında aylarca geminin tamiriyle uğraşıldığına dikkat çekti.

Çanakkale Kepez Limanı'nda bekletilen Mavi Marmara gemisinin İstanbul Sarayburnu'nda karşılama törenine katılım için Türkiye'nin birçok ilinden olduğu gibi Bursa'da da İHH Bursa Derneği önünden otobüslerin kaldırılacağını açıklayan Kaptan, yaklaşık 50 ülkeden insani yardım gönüllüleri ve sivil toplum kuruluşlarının katılacağını bildirdi.

Mavi Marmara katliamının uluslararası sularda baskın düzenlenerek bütün insanlığın gözleri önünde gerçekleştirildiğini kaydeden Kaptan, "Ambargo altındaki Filistin'e insani yardım malzemesi götürmek isteyen gönüllülerin İsrailli terörist askerler tarafından engellenerek yardımın önünün kesilmesi amacıyla gerçekleştirilen katliamda 9 Müslüman kardeşimiz şehit edilmişti. O günden beri İsrail'in elinde bulunan Mavi Marmara gemisi sonunda İsrail tarafından iade edildi. Mavi Marmara gemisini karşılamak için büyük bir karşılama töreni düzenlendi. Mavi Marmara katliamında yaşamını yitiren Müslüman kardeşlerimizi tekrar geri getiremeyiz fakat karşılama töreninde orada bulunarak onlara sahip çıktığımızı gösterebiliriz. Mavi Marmara katliamı İsrail'in insanlık ayıbıdır. Bizim bu karşılama töreninde bulunmamız ise bir insanlık vazifesidir." diye konuştu.

Türkiye'den ve dünyadan binlerce insanın Mavi Marmara'yı karşılamaya geleceğini vurgulayan Kaptan, "26 Aralık'ta dünyanın kalbi orada atacak. Tüm gözler geminin üzerinde olacak ve bütün dünya Türkiye'nin Mavi Marmara'ya sahip çıktığını görecek. Biz Bursalı vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı davranacağını düşünüyor ve o gün bizi yalnız bırakmamalarını istiyoruz." diye konuştu.



Bu haber 697 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,477 µs