En Sıcak Konular

CHP'de kurultay günü!

18 Aralık 2010 10:40 tsi
CHP'de kurultay günü! CHP 15. Olağanüstü Kurultayı’nın yapıldığı Ankara Spor Salonu’nda delegeler, partililer ve davetliler yerlerini almaya başladı.

İlk kez bir siyasi parti kurultayının yapıldığı salon düzenlenirken, mavi, beyaz ve kırmızı renkler kullanıldı. Salonda konuşmaların yapılacağı platformun üst bölümüne Atatürk, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun posterleri ile Türk Bayrağı ve CHP’nin amblemi altı oklu bayrak asıldı. Platformun iki yanına dev ekranlar yerleştirildi.

Salonda tribünler delegeler ve partililer, salonun iç bölümü ise onur konukları ve gazeteciler için hazırlandı. Yaklaşık bin kadar gazetecinin görev yaptığı kurultaya, 13 bin kişinin katılması bekleniyor.

Kurultay salonun içinde "Az kaldı şafak sökecek, halk iktidara gelecek", "CHP geliyor iktidara, güvenle bak iktidara", "Umudun adı Kemal", "Yandaşa değil yurttaşa hizmete geliyoruz" gibi iktidar vurgusu taşıyan çok sayıda pankart asıldı. Salondaki tüm koltuklara CHP bayrakları bırakıldı.

10. Yıl Marşı ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun stüdyoya girerek eşlik ettiği, kurultay öncesi yeniden düzenlenen yerel seçimlerde ve 12 Eylül referandum kampanyasında kullanılan şarkı ile Edip Akbayram, Kazım Koyuncu gibi sanatçıların şarkılarına eşlik eden partililer, "Başbakan Kemal", "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" sloganları atıyor.

Ankara Spor Salonu’nun dışı ve fuayesi de içerisi kadar hareketli. Dışarıda çok sayıda seyyar satıcı, yiyecek, içecek ve parti amblemli şapka, rozet, atkı satarken, salonun fuayesinde de katılımcılara sıcak ve soğuk içecek ikramı yapılıyor.

Tribünlerde, Zonguldak’tan gelen bir grup maden işçisi de başlarındaki baretleriyle dikkati çekti.

Kurultayın saat 11.30’da divan başkanlığının oluşturulmasıyla çalışmalarına başlaması öngörülüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir konuşma yapacağı kurultayda 80 kişilik Parti Meclisi için seçim yapılacak.

Seçimlere Kılıçdaroğlu’nun hazırladığı blok listeyle gidilmesi bekleniyor.

Bu arada Kılıçdaroğlu’na destek veren ve kendilerini "Karanfilli kadınlar" olarak isimlendiren bir grup da salon girişinde çiçek dağıtıyor.

UYANDIRAN TELEFON

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çukurambar'daki evine sabah saatlerinde ilk olarak Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş geldi. Güneş'in ardından eve Genel Başkan Yardımcısı olan Gürsel Tekin girdi.

Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada "Bir bahar havası var" diye konuştu.

Hurşit Güneş ise çıkışta gazetecilerin elindeki çantayı sormaları üzerine "Çantada parti programı var. Kemal Kılıçdaroğlu'yla Parti Meclisi'ni konuşmadık. kurultayla ilgili son değerlendirmeleri yaptık. Birlikte çay içtik" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun Konya'daki Şeb-i Arus törenlerinden gece geç vakitlerde Ankara'ya döndüğünü belirten Güneş, "Saat 02.30'da uyumuş, saat 15.30'da PM'ye girmek isteyen birinin telefonuyla uyanmış" dedi.

Vatan



Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,285 µs