En Sıcak Konular

80 koltuğa 2 bin 500 aday

18 Aralık 2010 09:50 tsi
80 koltuğa 2 bin 500 aday Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında 15. Olağanüstü Kurultayı’nı bugün Ankara Arena Spor Salonu’nda yapacak CHP’de hedefler Parti Meclisi’ne (PM) kilitlendi.

Kılıçdaroğlu’nun önüne dün itibariyle yaklaşık 2 bin 500 kişinin “PM’ye girmek istiyorum” dilekçesi geldi. İl başkanlarından da 80 kişilik PM için isim önerileri alan Kılıçdaroğlu, yaklaşık 7 ay içinde çalışacağı üçüncü MYK’nın belirleneceği PM için listeye son şeklini bu sabah verecek. İl başkanlarının da isteğiyle PM seçimi, blok liste yöntemiyle yapılacak. Dünü, “PM listesinde olup olmayacaklarını” öğrenmeye çalışmakla geçiren bazı “dilekçeciler” kurultayda olası bir çarşaf liste önergesi için nabız yoklamaya başladılar.

İstifa ederim

Dün il başkanlarıyla yaptığı toplantıda Kılıçdaroğlu, “Başarısız olursak istifa ederiz” sözünü yineledi. Kılıçdaroğlu, “Kim başarısızsa istifa eder; ben de siz de başarısız olursanız istifa ederiz. Halkıma söz verdim, yalan söylemem; verdiğim sözün de arkasındayım” dedi.

Yine içki uyarısı

Kılıçdaroğlu, aynı toplantıda, İzmir’de yaptığı içki uyarısını yineledi. Kılıçdaroğlu, “Herkes içki içebilir ancak bunun makul seviyede olması gerektiğini düşünüyorum. İl yöneticilerimizin de ‘içkili mekanlarda vakit geçiren kişi’ izlenimi vermesini istemiyorum” diye konuştu.

Çekildi

Kılıçdaroğlu’nun Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirmek için partiye davet ettiği eski Dışişleri Müsteşarı Uğur Ziyal, dün sabah çekilme kararı aldı. Ziyal, Kılıçdaroğlu’na, “Siyasete atılma kararımdan vazgeçtim. Size başarılar diliyorum” diyerek görevi kabul edemeyeceğini iletti. Ziyal’in yerine bir başka emekli büyükelçi Osman Korutürk’ün getirilmesi bekleniyor. Prof. Binnaz Toprak’ın adı da PM için geçiyor.

Okan Konuralp / Hürriyet



Bu haber 849 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,216 µs