En Sıcak Konular

Bağış ile Sevigen twitter üzerinden kapıştı

18 Aralık 2010 08:51 tsi
Bağış ile Sevigen twitter üzerinden kapıştı “Sevigen’e her yere saklanan mini kamera getireyim. O ve arkadaşları o kamerayı ne yapacaklarını iyi bilir”

Türk siyasetinin son dönemdeki ‘en şık’ tartışması Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’ndeki yumurtalı protestoda Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın “ceketinin sol yanının kirlenmesiyle” başladı. Yumurta attığı gerekçesiyle öğrenci Nihan Çarıkçı hakkında dava açıldı. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Çarıkçı’ya dava açan Bağış’ı bu kararından vazgeçirmek için TBMM Genel Kurulu’nda takım elbise hediye etmek istedi. Sevigen 319 TL’lik elbiseyi Devlet Bakanı Faruk Özak’a verip Bağış’a iletmesini istedi.

Yanıt twitter’dan geldi
Bağış, dün gece sosyal paylaşım sitesi twitter’da Sevigen’i eleştirerek, “Ayıp etti. Sirk eğlencesine uygun performans göstermiş. Takım elbiseyi kabul etmeyeceğim. Aşağılık propaganda ile olay çarpıtılıyor” dedi. Bağış, üstü kapalı olarak eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a ait olduğu ileri sürülen kasete de göndermede bulunarak, “Sevigen’e  her yere saklanan mini kamera getireyim. O ve arkadaşları o kamerayı ne yapacaklarını iyi bilir” dedi.

Sevigen de, twitter’daki eleştirinin ardından Bağış’ı istifaya çağırarak, “Sayın Bağış eskiden barmenlik yapıyordu. TRT’de kamera bolluğu varmış. Gizli kamera konusunda uzman olduğu ortaya çıktı. Bundan sonra milletvekili görevini bırakırsa kamera görevini yapmasını tavsiye ediyorum. Paparazzilik yapsın. Bu kadar belden aşağı vuran ahlaksızca konuşan bir insanın AB’den sorumlu bir koltukta oturması çok doğru değil” diye konuştu.

‘Özür dilesin, çekeyim’
Brezilya’da bulunan Bağış daha sonra Milliyet’e yaptığı değerlendirmede, “Gencimizin hatasını anlayarak özür dilemesi şikâyetimden vazgeçmem için yeterlidir. Özür dilesin, şikâyetimi geri çekeyim” dedi.

‘Ağrıma gitti’
Başmüzakereci Egemen Bağış, twitter’da yazdığı mesaj için de pişman oldu. Bağış, “Sayın Sevigen’i istifa ettiren olayda onu koruyan tek demeç benim demecimdi. Kendi partisi bile arkasında durmazken, ‘Sevigen iyi insandır. Olayın farklı boyutu vardır’ dedim. Onun böyle bir şov yapması ağrıma gitti. Yine de twitter’a yazarak onun seviyesine düşmemem gerekirdi” dedi.
Bağış, twitter’a daha sonra yazdığı mesajında da, “Bir hata ettim. Limitlerimi zorlayarak indiğim Sayın Sevigen’in seviyesine bir daha inmem. Kurultay çabalarında kendisine bol şans dilerim” diye yazdı.

Milliyet



Bu haber 674 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,673 µs