En Sıcak Konular

CHP'li vekilden gözyaşlı basın toplantısı

17 Aralık 2010 19:13 tsi
CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, AK Partililerin Kayseri'deki yolsuzlukla ilgili 'hodri meydan' sözlerine cevap verdi. Kulkuloğlu, "Buradan Kayserili milletvekillerine hodri meydan diyorum.

Benim dosyalarımı da kendi dosyalarını da Meclis'e yarın sabah AKP'li tüm suç işleyenlerin dosyalarıyla birlikte getirmezlerse namertler." dedi.

TBMM'de hukuk danışmanı ve rüşvet ve yolsuzluktan cezaevinde bulunan Hacı Ali Hamurcu'nun da avukatı olan Halil İbrahim Yolcu ile basın toplantısı düzenleyen CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, isim vermeden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e cevap verdi: "Devletin en tepesinden Başbakan dururken siyasi olmayan makamın burayla ilgili kefaletleri ile bir anlamda koruma kavgasına ve psikolojisine girdiler. Birileri kalkıp ben kefilim diyor, yahu kardeşim bozacının şahidi şıracı mı? Ortak mısın ki yaptıkları işe kefilim diyorsun? Pay mı alıyorsun ki kefilsin. Adam iddia edilen bir suçtan sorgulanıyor."

AK Partililerin "hodri meydan" sözlerine değinen Kulkuloğlu, "Buradan Elitaş'a, Kayserili milletvekillerine hodri meydan diyorum. Benim dosyalarımı da kendi dosyalarını da Meclis'e yarın sabah AKP'li tüm suç işleyenlerin dosyalarıyla birlikte getirmezlerse namertler. Benim dosyamı da onların dosyalarını da kaldıracağız, varsa yürekleri." şeklinde konuştu.

Kulkuloğlu, kendisiyle ilgili ortaya atılan iddialara sert tepki göstererek, "Bu kadar alçalacaklarına ihmal vermemiştim. Ben bu kadar belden aşağıya izah edemedikleri yolsuzlukları kişilerin özellerine girerek borçlu olan insanları dolandırıcı gibi gösterip açıklama yapacaklarını düşünmedim. Bu kadar alçalacaklarına ihtimal vermedim." dedi.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup başkanvekiliyken olaya şahit olduğunu ileri süren Kulkuloğlu, "Batırılma döneminde. Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu bunun şahididir. 120 bin borcumun 41 bin lirasını ödedim. Fabrikadaki mallarımı haciz ederek diğer mallarımı da hapis hakkı kullanarak büro kısmını tahliye ettiler, bina kısmını kitlediler, anahtarı aldılar. Borcumu 140 bin liraya çıkardılar, ben bu kadar borcum yok dedim." diye konuştu.

Basın toplantısında "Ben batmışım. Hakkımda 350'ye yakın icra dosyası oluştu, 70'lere düşürdüm 3 yılda." diyen Kulkuloğlu, bu sırada göz yaşlarına hakim olamadı. Kulkuloğlu, "İcra müdürlüğünden mallarımın nasıl düşük değerle satıldığını gösteren belgeler" diyerek belgeleri gösterdi.

"15 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUM TEHDİT EDİLİYOR"

Kulkuloğlu, gözyaşları içinde 15 yaşındaki çocuğuna tehdit telefonları geldiğini öne sürerek, "Benim çocuğuma tehdit telefonları geliyor. 'Kalk bilmem neyin çocuğu nasıl yatıyorsun yatakta' diye. Neymiş belediye başkanının dosyasını açıklıyormuşum. 15 yaşındaki çocuğumu gece arattırıyorlar. Savcılığa karım ve oğlum ifade vermeye gitti." şeklinde konuştu.
 
cihan



Bu haber 706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,045 µs