En Sıcak Konular

Topbaş müjdeyi verdi

17 Aralık 2010 18:49 tsi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yapımı devam eden Beylerbeyi Kavşağı'nda incelemelerde bulundu.

Kavşağın 6,6 milyon liraya mal olduğunu belirten Topbaş, Mart ayı sonunda kesintisiz ulaşım sağlanacağını aktardı. Topbaş, konuşmasının sonunda Beylikdüzümetrobüshattının da 2011 sonunda tamamlanacağını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından alt yapı çalışmaları yürütülen Beylerbeyi kavşak ve bağlantı yolları, Üsküdar ile Beylerbeyi arasındaki ulaşımı kesintisiz hale getirecek. İnşaat sahasında inceleme yapan Kadir Topbaş, daha sonra basın mensuplarına kavşak hakkında bilgi verdi. İstanbul'daki nüfusun ve trafikteki araç sayısının artması nedeniyle trafikte yoğunluğun oluştuğunu söyleyen Kadir Topbaş, göreve geldikleri günden bu yana bu sorunu çözmek için çalıştıklarını aktardı.

Bütçelerinin yarısından fazlasını ulaşıma harcadıklarını ifade eden Topbaş, "Bugüne sadece ulaşımla ilgili 16,5 milyon lira yatırım yaptık. 6 yıl içinde 231 kavşak ve yol düzenlemesi tamamladık. Şuanda inşaatı başlayacak olanlar var, inşaat halinde bulunanlar var. Bunlardan bir tanesi de şuan incelemede yaptığımız Beylerbeyi Kavşağı. Üsküdar'ın en sıkıntılı yerlerinden bir tanesi olan bu kavşağa da çözüm üretmek için çalışma başlattık." dedi.

Beylerbeyi istikametinde Üsküdar'a gidiş ve gelişi sağlayan tünellerden birininDeniz KuvvetleriEğitim Birliği içinde kaldığı için geçiş imkanı olmadığını aktaran Topbaş, "Kodlar çok değişmiş, zeminde dolgular oluşmuş, komutanlıkla görüştük onu devreye sokmak mümkün değil. Bir alternatif gerekiyordu. Uzun süreli çalışmalar vardı. Basit bir çözümle bunu hayata geçirebiliriz. Üsküdar istikametinden beylerbeyine gitmek isteyen bir sinyalizasyonla karşılaşıyordu. Boğaz köprüsüne gitmek isteyenlerle beylerbeyine gitmek isteyenler çakışıyordu. Bu kesişme noktası ciddi bir problem oluşturuyordu." diye konuştu.

'BEYLERBEYİ KAVŞAĞI MART AYI SONUNDA BİTECEK'

Kavşak tamamlandığında Üsküdar istikametinden gelen vasıtaların alt geçitten geçerek Beylerbey'i istikametine ilerleyeceğini söyleyen Topbaş, "Yani sinyalizasyon ortadan kalkarak kesintisiz bir ulaşım sağlayacak. Sabah ciddi bir kilitlenme ve akşam saatlerinde ciddi bir yoğunluk vardı. Kasım'da başlamıştı. Devam ediyor. Mart ayı sonuna bitirmeyi planlıyoruz. Kavşağın bize 6,6 milyon liralık bir maliyeti var. Bu rakamlar ciddi rakamlar, burada bin 520 metrelik bir yol yapılıyor. Bunun 44 metresi yolun altından geçecek. Boş bir arazide çalışılabilirdi ama trafik var yoğunluk var. Trafiği aksatmadan çalışma yapılıyor. Hayatı felç etmeden sürdürmek gerekiyor." şeklinde konuştu.

Kavşak hakkında bilgi verdikten sonra danışmanları Topbaş'a Beylikdüzü metrobüs ihalesinin tamamlandığını söyledi. Bunun üzerine Topbaş, "Müjde mi verelim diyorsun?" diyerek Beylikdüzü metrobüs ihalesinin tamamlandığını açıkladı. Arkadan bir kişinin ihalenin 13 Ocak'ta yapılacağı şeklindeki uyarısı üzerine Kadir Topbaş, açıklamasını düzeltmek zorunda kaldı.

Vatandaşlardan gelen Beylikdüzü metrobüs hattının talebini gerçekleştireceklerini aktaran Topbaş, ihalenin ardından itirazlar olmazsa, yargıya götürülmezse, iptal ettirilmezse hattın 2011'in sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

cihan



Bu haber 677 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,871 µs