En Sıcak Konular

Dalga ilköğretim öğrencisini yuttu

17 Aralık 2010 18:44 tsi
Antalya'da deniz kenarında oynayan ilköğretim öğrencisi üç çocuk, şiddetli fırtına nedeniyle boyu 2 metreye ulaşan dalgalara kapıldı.

Çocuklardan ikisi vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Dalgaya kapılarak sürüklenen diğer çocuk ise Sahil Güvenlik botuna alındı ve öldü sanılarak ceset torbasına konuldu. Ancak daha sonra çocuğun yaşadığı ve bilincinin yerinde olmadığı belirlendi. Ama 15 dakikalık kalp masajı, dalgaların yuttuğu çocuğu kurtarmaya yetmedi.

Ahmet Bileydi İlköğretim Okulu 5'inci sınıf öğrencileri Celil Erdoğan Çakırlar, Seyit Rıza Yurgun ve Halit Can Yurgun, öğle saatlerinde okuldan çıktı. 3 çocuk, Konyaaltı Sahili'ne inerek denizi seyretmeye başladı. Saat 15.00 sıralarında kayalıklarda dalgalarla oyun oynayan ve birbirleriyle şakalaşan çocuklar, son gelen 2 metrelik dalganın kendilerini suya çekmesiyle denize düştü. Çocuklardan ikisi vatandaşların yardımıyla azgın dalgalar arasından çıkartıldı. Dalgaya kapılarak sürüklenen Celil Erdoğan Çakırlar'ı kurtarmak için Sahil Güvenlik botu devreye girdi. Dalgıçlar hemen küçük çocuğu dalgaların arasından alarak Yat Limanı'ndan karaya çıkardı.

Öldü sanılarak ceset torbasına konulan çocuğa müdahale eden sağlık görevlileri seferber oldu. Bir doktor ve bir hemşire yaklaşık 40 dakika boyunca kalp masajı yapıp midesindeki suyu boşalttıkları çocuğun tekrar nabzının atmasını sağladı. Ambulans içinde de süren müdahalenin ardından Çakırlar, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Ambulansla hastaneye giderken 3 kez daha kalbi duran ve çalıştırılan ilköğretim öğrencisi çocuk, burada doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Vatandaşlar tarafından kurtarılan iki çocuk hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Bahçelievler Polis Merkezi'ne götürüldü.

hurriyet

 



Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,314 µs