En Sıcak Konular

Kazadaki sis perdesi aralanmıyor

17 Aralık 2010 18:12 tsi
Polonya uçağının Rusya'da düşüşü ile ilgili olaylarda sis perdesi aralanmıyor.

Polonya'nın eski Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski dahil 95 kişinin yaşamını yitirdiği Polonya uçağının Rusya'nın Smolensk askeri havalimanına 10 Nisan'da düşüşü ile ilgili olaylarda sis perdesi aralanmıyor.

Hava koşulları, pilotun kuleyi dinlememesi, pilota baskı uygulanması gibi 12 gerekçe sıralayan Moskova'nın kaza sonuç raporunu Varşova kabul etmedi.

TVN24 televizyonuna açıklamada bulunan Polonya Başbakanı Donald Tusk, "Bizim açımızdan Rusya'nın bize gönderdiği kaza sonuç raporu kabul edilemez" ifadelerini kullandı. Brüksel'de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tusk, raporun uluslararası hava ulaşımı ile ilgili Chicago Konvansiyonu'nu tamamı ile karşılamadığını kaydetti.

Rusya'nın kamuoyuna açıklamadığı raporun hangi bölümlerinin kabul edilemediği ile ilgili detay bilgi vermeyen Polonya başbakanı, "Bir kısım ihmal, hatalar ya da pozitif olmayan yaklaşımlar bize raporun sonuçlarının bir kısmının temelsiz olduğunu söylememize neden oluyor" eleştirisi getirdi.

Rusya'nın oluşturduğu devletler arası kaza inceleme komisyonunda yer alan Polonyalı Edmund Klich, Rzeczpospolita gazetesine yaptığı açıklamada, "Bir değil, uçağın düşmesine gerekçe olacak 12 neden var. Uçağın inişi ve uçuşu sırasında ihmal edilen kural ihlalleri korkunç..." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Düşen Polonya uçağından çalınankredikartların bir kısım Rus askerlerinden çıkması, NATO'nun şifreli bilgilerinin Rus askerlerinin eline geçmesi, kokpitte pilotların dışında bazı insanların olduğu gibi onlarca iddia dile getirildi.

Polonya heyeti, Sovyetler Birliği liderlerinden Jozef Stalin'in emri ile 1940'da Katın'de 20 bin Polonyalı esirin öldürülmesi emrinin verilmesi anısına düzenlenen törenlere katılmak üzere bölgeye gelmişti.

cihan



Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,826 µs