En Sıcak Konular

Yeni asgari ücret 1300 TL!

17 Aralık 2010 16:56 tsi
KKTC'de yeni asgari ücret 1300 TL olarak belirlendi...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) halen aylık 1237 TL olarak uygulanan asgari ücret, 1300 TL olarak belirlendi. Yeni asgari ücrete, Asgari Ücret tespit Komisyonu'nun devlet ve işçi kanadı onay verirken, işveren kanadı ret oyu kullandı.

Asgari Ücret Komisyonu, en son ekim 2009'da belirlenen asgari ücretin yeniden tespiti için, KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Türkay Tokel başkanlığında toplandı. Toplantıda işçi tarafı yeni asgari ücretin 1677, işveren tarafı da 1014 TL olmasını önerdi. Devlet ve işçi tarafının onayı ile 1300 TL olarak kabul edilen yeni asgari ücret 1 Ocak 2011'den itibaren uygulanacak.

BAKANIN GÖNLÜNDEN GEÇEN 3 BİN TL

KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Türkay Tokel, toplantının başında yaptığı konuşmada, gönlünden geçen asgari ücretin 3 bin TL olduğunu, ancak bunun mümkün olmadığının bilinciyle hareket ettiklerini ifade ederek, ülkede 12 bin 500 kayıtlı işsiz olduğunu ifade etti.

Asgari ücretin daha iyi belirlenebilmesinin koşulunun özel sektörün önünün açılması ve teşvik edilmesi olduğunu anlatan Tokel, bu amaçla aralarında turizm ve medya olmak üzere özel sektörde yeni istihdam edilen KKTC vatandaşlarının ihtiyat sandığı ve sigorta yatırımlarının tümünün devlet tarafından ödendiğini belirtti.

Tokel, özel sektörde 2 bin TL maaşla çalıştırılan bir KKTC vatandaşının 560 TL'lik sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarının tümünün devlet tarafından ödenerek teşvik edildiğini, işverenlerden isteğinin teşvik edilen kısmın en az yarısının işçilerin maaşlarına yansıtılması olduğunu söyledi.

Hükümet olarak özel sektörü teşvik etmeye devam edeceklerini kaydeden Bakan Tokel, özel sektörde KKTC vatandaşlarının istihdamına yönelik teşviklerin olanaklar ölçüsünde artacağını vurguladı.



Bu haber 829 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,183 µs