En Sıcak Konular

Assange'dan tehdit gibi açıklama...

17 Aralık 2010 16:23 tsi
Assange'dan tehdit gibi açıklama...
Assange, "Yeniden dümene geçtiğini", bundan sonra belgelerin daha büyük hızla açıklanacağı belirtti.

Amerikan gizli diplomatik belgelerini açıklayan Wikileaks'in kurucusu Julian Assange, "yeniden dümene geçtiğini", bundan sonra belgelerin daha büyük hızla açıklanacağı belirtti.

Gözaltına alındığı İngiltere'de kefaletle dün şartlı serbest bırakılan Assange, kaldığı malikanenin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, teşkilatının dirençli ve "öldürücü saldırılara" karşı koyacak hazırlıkta olduğunu söyledi.

Hakkındaki cinsellikle ilgili suçlamaların karalama kampanyası olduğunu da ifade eden Assange, kendisinin ve teşkilatının Amerikalı yetkililerin çok agresif soruşturmasıyla karşı karşıya bulunduğunu belirtti.

Assange, ABD'nin komplosuyla karşı karşıya olup olmadığına ilişkin soruya "çok agresif bir soruşturma olduğunu, bazı kişiler yüzünden pek çok kişinin itibarını kaybettiği, bazı kişilerinse çok konuşulan davaları takip ederek kariyer yaptığı" karşılığını verdi.

Hakkında suçlamada bulunan İsveç'in henüz kendisine ya da savunma avukatına kanıt sunmadığını söyleyen Assange, benzer bir şekilde, kendisi ve teşkilatına karşı gizli soruşturma yürüttüğü aşikar olan ABD'den de neler olduğuna dair en ufak bir görüş bildirilmediğini kaydetti.

ENDİŞELİ 

Assange "Channel 4" habere yaptığı açıklamada da yeniden gözaltına alınarak, ABD'ye gönderilmesi konusunda yeni girişimler olabileceğini söyledi.

"Amerikalı avukatlarımdan birinden, bir jüri soruşturması çerçevesinde ABD'nin casusluk yaptığım suçlamasında bulunabileceği duyumunu aldık" diyen Assange, İsveç'e iadesi konusunun da ABD'ye gönderilme ihtimalini güçlendirebileceğini belirtti.

Wikileaks'in kurucusu İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye yaptığı açıklamada da İsveç'te hakkında ortaya atılan tecavüz iddialarını reddederek, "bir karalama kampanyasının hedefinde olduğunu" söyledi.

Assange, "Arkasında tam olarak kimin durduğunu bilmiyoruz ama kanımca hem şahsi, hem ulusal hem de uluslararası boyutta farklı çıkar odaklarının ön ayak olduğu bir karalama kampanyası söz konusu" diye konuştu.

İngiliz Yüksek Mahkemesi dün Assange'ın tutuksuz yargılanmasına karar vermişti. Dün akşam serbest bırakılan Assange'ın İsveç'e iadesi konusunun görüşüleceği hukuk süreci 11 Ocak 2011'de başlayacak.

Assange bu tarihe kadar İngiltere'nin doğusunda Suffolk'daki bir evde kalacak, ayak bileğine elektronik kelepçe takılacak ve sadece belli saatlerde dışarı çıkabilecek. İsveç Assange'ı, iki kadına tecavüz etmekle suçluyor ve iadesini istiyor.

 



Bu haber 1,024 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,468 µs