En Sıcak Konular

'Ayakkabısını silmek vatan borcu mu?'

17 Aralık 2010 15:16 tsi
'Ayakkabısını silmek vatan borcu mu?' AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür, Silivri Cezaevi'ndeki duruşmaya giden sanıklardan emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın, çamurlu ayakkabılarını iki asker korumasına sildirmesine sert tepki gösterdi.

"Paşanın ayakkabısını silmek vatan borcu mu?" diye soran Hasgür, "Toplumumuzda askerlik kutsal bir görev olarak değerlendirilir. Peygamber ocağıdır bizim kültürümüzde. Asker olmak, onurlu ve erdemli bir insan olmayla özdeşleştirilir. Askere giden yiğitlerimize, vatana kurban olsun diye kına yakıyoruz." dedi.

231 bin zorunlu askerin, ordunun hizmet sektöründe ücretsiz işçi gibi çalıştırıldığının bir gerçek olduğunu kaydeden Milletvekili Hasgür, yaklaşık 32 bin askerin de "koruma" adı altında rütbelilere hizmet verdiğini vurguladı. Vatan evlatlarının işçi, hizmetli olarak vatan hizmetini tamamlayıp tezkere aldığını ifade eden Hasgür, "Emekli olduktan sonra kendilerine yakın koruma amacıyla tahsis edilen askerleri ve araçları keyfi işlerinde kullandıklarına daha önceleri de şahit olmuştuk fakat bu derece, herkesin gözleri önünde çamurlu ayakkabılarını tek tek iki Mehmetçiğe birden sildirerek aşağılamalarına şahit olmamıştık. Nasıl bir anlayıştır bu? Ben bir açıklama yapmakta zorlanıyorum. Hayır, hayır, kınalı kuzularımızın yaptıkları bu işi, askerlik hizmetiyle bağdaştırmam mümkün değil. Televizyonda bu görüntüleri izlerken vicdanım sızladı. İnanıyorum ki tüm milletimizin de vicdanı sızlamıştır." şeklinde konuştu.

(CİHAN)



Bu haber 825 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,283 µs