En Sıcak Konular

17 Aralık 2010 15:15 tsi
Duyulursa en çok kimin kulakları rahatsız olur?

iyibilgi Ankara

Mesut Yılmaz, Hüsamettin Cindoruk ve Süleyman Demirel’in Güniz Sokak Zirvesi’nden çıkan, Demokrat Parti’nin yaklaşan kongresinde ne olacak sorusuna verildiği zannedilen yanıt, yani Tansu Çiller’e ışık yakılmasının çok gerçekçi olmadığı ortaya çıkmış bulunuyor.

Cindoruk’un Güniz Sokak’tan çıkarken Tansu Çiller ismine gönderiği sinyal sadece bir gün sonra “bagajın yükü” nedeniyle yine Cindoruk tarafından tashih edildi.

Buradan Cindoruk’un kastettiği, yani işin Türkçesi, Çiller’in iktidar dönemine yönelik kimi iddialar. Esasen Cindoruk’un düzeltme yapmasına gerek kalmadan, Demirel'in bugün kadim gazetecisi Yavuz Donat’a yaptığı açıklamalar da önemli.

Demirel, DP’nin başına elbette isim söylemiyor. Bilindik üslubuyla, “o Büyük Kongre’nin işi” diyor ama cümleyi tersten kurmak da mümkün.. Başkanlık için zikretmediği isimleri, sorulduğu zaman “o da olabilir, o da olabilir” şeklinde teğet geçiyor.

Evet o isimlerden biri Tansu Çiller. Diğeri ise Ahmet Özal. Artık Mesut Yılmaz’ın olmadığı anlaşılıyor ve bu ismin olmayacağı, “bizzat Demirel olur Yılmaz” diyenler için çok açık.

Esasen bir isim daha var; Mehmet Haberal! Fakat Demirel bu ismin olmayacağını söylüyor. Nedeni aynı. Bagaj. Yani bir gün içinde hızla yükselen Tansu Çiller’e yönelik geliyor iddiası 24 saat sonunda artık önemsizleşiyor ve Leydi’nin Topuk Sesleri duyulmaz hale geliyor.

Diğer isim yani Ahmet Özal’ın ismi daha öne çıkıyor. “İsmin öne” çıkma sürecini aslında merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümü üzerindeki tartışmaların, resmi olarak soruşturulmaya başlaması zamanına bağlayanlar da mevcut Ankara mahfillerinde!

Peki Ahmet Özal’ın fikri ne? Aday olur mu? "Evet ama Tansu Çiller olmazsa” diyor. Hem de bugün ve Başbakan Erdoğan ile özel bir görüşmesinin ardından.

Doğal olarak bu görüşmede Turgut Özal’ın ölümü ile ilgili sürecin değerlendirildiğini düşünen gazeteciler çıkışta, meselenin bu olmadığını öğrendiler. Ama ne olduğunu öğrenemediler.

Özal, “Babamla ilgili değil, özel bir konu” diyerek toplantı hakkında bilgi vermedi. İstanbul’da gerçekleşen bu toplantıya yetişmek için Ankara’da katılacağı DP GİK toplantısından vazgeçen Özal, Çiller’in aday olmaması halinde aday olacağının altını özellikle çizmiş bulunuyor. (Bu tavır “Süleyman amcasına” karşı bir saygısızlık sayılır mı, zaman gösterecek!)

Peki Ahmet Özal gerçekten aday olur ve DP'nin Genel Başkanı olursa... 'Centilmenin iskarpin sesleri' duyulur mu?

Bu sorunun tam yanıtı için iki soru daha lazım; duyulan ses kimin kulağını rahatsız eder?. Bu ses gerçekten duyulur mu?..

İlk sorunun yanıtını da zaman gösterecek ama ikinci sorunun şimdiden bir yanıtı var: Zor!

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,917 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,025 µs