En Sıcak Konular

Tuğluk: 'Meclis Başkanı Kürtçe öğrensin

17 Aralık 2010 14:49 tsi
Muş’un Bulanık İlçesi’nden karayoluyla gelen DTK Başkanları Ahmet Türk ve Yardımcısı Aysel Tuğluk, Bitlis’in Güroymak İlçesi girişinde araç konvoyu ile karşılandı.

Türk ve Tuğluk, burdan Güroymak Belediye meydanına geçerek toplanan yaklaşık bin kişiye hitap etti. Kurulan platformda Kürtçe konuşan Ahmet Türk, barış için yaratılan fırsatın ve demokratik sürecin iyi değerlendirilmesini istedi.

Daha sonra Aysel Tuğluk Türkçe konuşma yaptı. Başlatılan diyalog sürecinin önemine dikkat çeken Tuğluk, son dönemdeki gelişmelerin gelecek açısından önemli olduğunu ve geçmişte denenen yöntemlerin halkın mücadelesi sonucu iflas ettiğini söyledi.

Kürt sorununun ölümler olmadan çözülmesini istediklerini belirten Tuğluk, “Biz buna ve her türlü özveriye hazırız. Ateşkesin ilan edilmesini istiyoruz. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin Kürtçe öğrenmesini istiyoruz. Halen bir halkın dili olan ana dilimize ‘bilinmeyen dil’ diyenler nasıl bu sorunu çözecekler? Buradan söylüyoruz, bizim dilimiz onurumuzdur. Bu dili her alanda kullanma mücadelesi vermeye devam edeceğiz. Meclis Başkanı diyor ki, ‘Ben Kürtçe'yi bilmiyorum. Nasıl olacak’ diyor. Öğrenin bir zahmet. Biz Türkçe’yi öğrendik siz de Kürtçe’yi öğrenin. Anadilde eğitim denince Başbakan ‘hayır olmaz’ diyor. Özerklik diyoruz ‘hayır olmaz, bunları yapamayız’ diyorlar. Peki nasıl çözeceksiniz? Yine tek dil, tek tarih, tek millet anlayışıyla mı bu sorunu çözeceksiniz? İşte isyan bundan dolayı çıktı. Bir halkı inkar ettiğiniz için isyan çıktı. Bir dili inkar ettiğiniz için isyan çıktı. Bunları önleminin barışı tesis etmenin tek yolu bu halkın varlığını tanımaktan geçiyor” dedi.

Türk ve Tuğluk daha sonra burdan Bitlis’in Tatvan ilçesine geçti. Türk ve Tuğluk Tatvan’da sivil toplum örgütü temsilcileri ile görüşecek.



Bu haber 657 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,032 µs