En Sıcak Konular

Gül: Ankara'nın başkentliği Anadolu'nun merkezini güçlendirmiştir

17 Aralık 2010 13:34 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i makamında ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara'nın başkent olarak Türkiye için önemli her şeye ev sahipliği yaptığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, "Ankara'nın başkentliği Anadolu'nun merkezini her zaman güçlendirmiştir." dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i makamında ziyaret etti. Ziyarette Başkan Gökçek, bitirilen ve devam eden projeler ile geleceğe dönük hedeflere ilişkin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e brifing verdi. Cumhurbaşkanı Gül, "Bu şehrimize göz bebeğimiz gibi bakmamız gerekir." dedi. Ankara'nın başkent olarak her türlü titizliğe ve itinaya layık bir şehir olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, çalışmaları yakından takip edeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na gelişinde Başkan Gökçek ile Genel Sekreter Altan Raşit Civan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Üyelerinden bir grup çocuk Başkanlık binası girişinde kapıda karşıladı. Daha sonra Başkan Gökçek'in makamına çıkan Cumhurbaşkanı Gül, burada Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri ile kısa bir sohbet gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Gül'e birer gül veren Çocuk Meclisi üyeleri, çalışmaları hakkında bilgi aktararak, Başkan Gökçek'in kendilerine dünyanın ilk ve tek Çocuk Meclisi binasını hediye ettiğini söyledi. Meclis Başkanı Umut Bayraktar, Cumhurbaşkanı Gül'ü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Çocuk Meclisi binasındaki etkinliklere davet etti. Cumhurbaşkanı Gül programının yoğunluğuna göre gelmeye çalışacağını söyledi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE İLK ZİYARET

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çocuklarla tek tek vedalaştıktan sonra Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaretiyle ilgili kısa bir açıklama yaptı.

Ankara dışında Türkiye'nin dört bir yanında farklı illere ziyaretler gerçekleştirdiğini belirten Gül, geçen yaz Ankara Valiliği'ne gerçekleştirdiği ziyaretin ardından ilk kez Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ettiğini söyleyerek, "Ankara'da yaşadığımız için bazen yaşadığımız yeri, nasıl olsa hep beraberiz diye, ziyaret etmiyoruz. En yakın olanlar bazen en uzak kalıyorlar." ifadelerini kullandı. Ankara'nın başkent olarak Türkiye için önemli her şeye ev sahipliği yaptığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, "Bundan dolayı çok ayrı bir özelliği var. Ankara'nın başkentliği Anadolu'nun merkezini her zaman güçlendirmiştir ve başkentin güzel olması, başkentin imarı, başkentin gelişmişliği, başkentteki kültürel faaliyetler, sanat faaliyetleri, bilimsel faaliyetler, bütün bunlar tabii ki çok öncelik arz etmektedir. Artı bunlar için önce şehrin güzel olması gerekir, şehrin ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılanması gerekir, şehrin imarı, ulaşımı ile ilgili bütün projelerin en iyi şekilde devam etmesi gerekir." diye konuştu.

"BU ŞEHRE GÖZBEBEĞİ GİBİ BAKMAMIZ GEREKİR"

Ankara'nın Türkiye'nin en büyük ikinci büyük nüfusa sahip ili olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, bu nedenle şehirle ilgili bilgi almak için Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ettiğini dile getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkan Melih Gökçek'in uzun süredir belediye başkanlığı yaptığını kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bunun için bütün projelerini, yaptıklarını ve bundan sonra yapacaklarını, varsa karşılaştıkları zorlukları, problemleri dinleyeceğim. Ben de bunları takip edeceğim. Gerekli talimatları, direktifleri vereceğim. Ankara başkent olarak şüphesiz her türlü titizliğe ve itinaya layık bir şehirdir. Yerli, yabancı devlet adamların geldiği, havaalanına indikten sonra cumhurbaşkanı, hükümetle yaptığı ziyaretlerde, dolaşırken Türkiye ile ilgili intibalarını elde ettikleri şehirdir. O bakımdan bu şehrimize göz bebeğimiz gibi bakmamız gerekir."

Ankara'da büyük projelerin yapıldığını gözlemlediğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, "Büyükşehirlerin büyük problemleri vardır ama büyük gelecekleri de vardır. O açıdan tüm bunlarla ilgili Sayın Başkan'dan hem bilgi alacağım hem de onların takip edilmesine itina göstereceğim ve başkentimizi bütün başkentler içerisinde en güzel başkent yapmak için hep beraber uğraşacağız." diye konuştu.

Açıklamanın ardından Başkan Gökçek, Cumhurbaşkanı Gül'e Çankaya Köşkü'nün havadan çekilmiş, yeşillikler arasındaki bir fotoğrafını hediye etti. Fotoğrafı çok beğendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, "Ankara gerçekten çok yeşil bir şehir oldu. Böyle bir resim bizde de yoktu gerçekten... Çok güzel. Köşk şimdi de bembeyaz." sözleriyle beğenisini dile getirdi.

"ANKARA GİDEREK ZENGİNLEŞİYOR"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gazetecilerin sorularına da cevap verdi. Bir gazetecinin 'Merkez Bankası'nın taşınmasıyla Ankara'nın içi boşalır mı?' sorusuna "Böyle bir şey söz konusu olmaz" karşığılını veren Cumhurbaşkanı Gül, "Ankara, tam tersi giderek zenginleşiyor. Ankara başkent. Başkent olması başlı başına Ankara'nın ne kadar dolu olduğunu gösterir. Her şey, Türkiye Ankara'dan idare ediliyor. Dış politikası, çevresi her şey Ankara'dan idare ediliyor. Üniversitelerin sayısı artıyor, bir sanayi şehri oldu, Ankara bir bilim merkezi oldu, Türkiye'nin en iyi üniversiteleri Ankara'da, devlet üniversiteleri, vakıf üniversiteleri... Kültür sanat faaliyetleri son yıllarda alabildiğine çoğaldı, gerçekten çok heyecan uyandırmaya başladı. Dolayısıyla Ankara zaten güçlüdür, ama çok daha güçlü hale geliyor."
 
Cumhurbaşkanı Gül'ün açıklamalarının ardından Başkan Gökçek, bilgisayar eşliğinde Ankara için yürüttükleri çalışmaları ve yapacakları projeleri anlattı.

cihan



Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,737 µs