En Sıcak Konular

CHP bunu konuşuyor

17 Aralık 2010 12:41 tsi
CHP'de ekonomiyi yönetecek isim konusunda kurultay öncesi kulislerde birçok ismin adı geçiyor. Bunlar içinde öyle biri var ki...

CHP Kurultay'ı ekonomi penceresinden nasıl görünüyor? Bu soruya parti tabanı "iyi görünüyor" yanıtını vermekte zorlanıyor.


Bir kere şu anda CHP'de ekonomiye kimin baktığının tam olarak belli olmadığı konuşuluyor. Ekonomi medyası da parti tabanı ile aynı görüşte bu konuda.


Ankara'daki ekonomiyle ilgili arkadaşlarımızda bu konuda pek farklı düşünmüyor.


Kağıt üzerinde yani MYK'da ekonomiden sorumlu olarak Umut Oran görünüyor.


Umut Oran böyle bir sorumluğu olmadığı dönemde gazetecilerle buluşur, görüşlerini kamuoyu ile paylaşırdı. Hatta projeler üretirdi. Bu nedenle 10 Aralık Hareketi'nin Abant (ilk toplantı) buluşmasında olayın önderleri Umut Oran'ı aramışlardı. Hareketin ekonomi kurmayı olarak ondan istifade etmeyi düşünmüşlerdi.


Umut Oran'ın CHP'ye girip PM'ye seçildikten sonra ekonomiye unuttuğu konuşuluyor şimdilerde.
CHP'de ekonomiyi bilen isimlerden Oğuz Oyan'ın başka işlerden ekonomi ile ilgilenmeye fırsat bulamadığı söyleniyor. Prof. Esfender Korkmaz'ın hazırladığı raporların da parti yönetimi tarafından okunmadığı kuşkusu hakim.


Bu arada CHP Parti Meclisi'ne çalışanların temsilcisi olarak alınan İzzet Çetin ve Hüseyin Karakoç'un da bir zamanların efsane isimleri olduğunu bugünlerde eski etkinliklerini kaybettiklerini hatırlatılıyor.


İşte bu nedenle CHP'de yönetimin ekonomi penceresinden iyi görünmediği görüşü ağırlık kazanıyor.
Ne olmalı, ne yapılmalı sorusunu ise şu yanıtlar veriliyor.


·         CHP sosyal demokrat parti olarak ekonomi yönetimini sadece iş dünyasından gelen bir isme veya bürokratlara teslim etmemeli.
. Mesela son dönemlerin en popüler ismi DİSK Başkanı Süleyman Çelebi parti yönetiminde yer alabilir.
·         Hatta herkesin oyunu almak için yola çıkan CHP, Hak-İş'te yıllardır sosyal demokrat sendikacığın bayraktarlığını yapan Mustafa Paçal veya başka isimleri de kazanmanın yollarını aramalı.
·         Çalışanların temsili konusunda adımların atılması ile noktalanıyor bu görüşler. Ve hemen ekleniyor.
·         Bu noktada gazeteci Ali Tezel'in Parti Meclisi'ne alınmasına ilişkin çalışmalar yerinde.
·         Vergi konusunda çok önemli çalışmalara imza atmış ve kitlesel olarak belki de Türkiye'nin en büyük örgütünü yöneten İSMMMO Başkanı Yahya Arıkan'ın parti yönetiminde olması partiye ivme kazandırabilir.
·         Sonra iş esas büyük halkaya geliyor. CHP'nin Ali Babacan'ı kim olacak? İşte bu noktada parti tabanı bir isim üzerinde uzlaşıyor.


KEMAL DERVİŞ İSTENİYOR
İşte bu isim Kemal Derviş. Parti içinde tartışmasız öne çıkıyor. Yoksullukla mücadele edeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu'nun ipleri Kemal Derviş'e teslim ederek konuşuluyor.
Gelelim kentleşme meselesine. Son dönemin en önemli meselelerinden biri olan kentleşme konusunda sosyal demokrat hareketin efsane isimleri yeniden gündemde


Doğru kent parçaları oluşturmada Türkiye'de ilk adımları onların attığı hatarlatılıyor. Bunlardan biri Murat Karayalçın diğeri Oğuz SoydanÖ Kentleşme konusunda açılım yapmak zorunda olan CHP bu isimleri dikkate alması öneriliyor.


Son dönemde hak arama mücadelesinin sembolü haline gelen efsane sendikacı, sendikal hareketin tartışmasız en önemli isimlerinden Kemal Türkler'in kızı Nilgün'ün de CHP Parti Meclisi'nin yeni isimlerinden bir olabileceği konuşuluyor.


İstanbul’a yeni başkan
Gazetemizden Ezelhan Üstünkaya TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'un CHP İstanbul'un başına geleceğini yazdı.


Son dönemde CHP ile ilgili çok sayıda atlatma haberde imzası var Ezelhan'ın. Bu da onlardan biri... Gürsel Tekin ile arası limoni olan Berhan Şimşek'in Kurultay'dan sonra görevden alınması bekleniyor.
Yerine gelecek ismin de Karadenizli olmasının iyi olacağı düşünülüyor. Bu durumda Başaran Ulusoy doğru isim. Ancak Ulusoy'un şu anda devam eden çok sayıda projesi var. İkna edilmesi için biraz zorlanabilir parti yönetimi. Ancak Ulusoy olmazsa kim olur? İşte orada Şefik Toprak (Bu arada soyadına bakıp akrabam olduğu sanılmasın) adı öne çıkıyor. CHP'nin Kadıköy başarısının mimarlarından Şefik Toprak'ın il başkanı olması hiç de sürpriz olmaz.



Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,620 µs