En Sıcak Konular

Türk: Halkın kendini yönetme talebi gözardı edilemez

17 Aralık 2010 11:44 tsi
Muş’ta sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir toplantı yapan DTK Genel Başkanı Ahmet Türk, halka gitmeden başarılı olunamayacağını belirtti.

DEMOKRATİK Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkanı Ahmet Türk, Türkiye’nin statükocu tek ırk, tek millet mantığını egemen kılmaya çalışan bir politika sürdürdüğünü belirterek, “20 milyon Kürdün ve birçok farklı grupların yaşadığı Türkiye’de, artık halkın doğrudan doğruya kendini yönetmesi gibi bir talebi göz ardı edilemez” dedi.

Muş’ta sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir toplantı yapan DTK Genel Başkanı Ahmet Türk, halka gitmeden başarılı olunamayacağını belirtti. Zümrüt Otel’de Aysel Tuğluk’un da katıldığı toplantıda konuşan Ahmet Türk, DTK’nın bir sivil alanın örgütlenmesi olduğunu bildirdi ve amaçlarını anlattı. Konuşmasına Kürtçe başlayan ve daha sonra Türkçe devam eden Ahmet Türk, şunları söyledi:

“Birinci konu: olabildiğince bütün farklılıkları, farklı düşünceleri, farklı kimlikleri, farklı bakışları biraraya getirip hepimizin sorunu olan Kürt, Türkiye demokratikleşme ve barış sorunları karşısında neler yapabiliriz? Tabii ki halka gitmeden, halkla ortaklaşmadan ben şahsen hiçbir hareketin başarılı olacağına inanmıyorum. Değişen dünyada Türkiye hala eski statükocu tek ırk, tek millet mantığını egemen kılmaya çalışan bir politika sürdürmektedir. Bugün 20 milyon Kürdün ve birçok farklı grupların yaşadığı Türkiye’de artık halkın doğrudan doğruya kendini yönetmesi gibi bir talebi gözardı edilemez. İkinci konu, süreçle ilgili. Halkımızın ortaya koyacağı tavır, duruş çok önemlidir. Biliyorsunuz bundan birkaç yıl önce 649 sivil toplum örgütlerimiz ortak bir bildiri yayınladı. O bildiri sadece Türkiye’de tartışılmadı, etkisi sadece Türkiye’de kalmadı. Uluslararası alanda da 646 sivil toplum örgütünün biraraya gelmesi ve barış için ortak bir çabayı ortaya koymuş olmaları gerçekten çok önemli bir etki yarattı.”

hurriyet



Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,693 µs