En Sıcak Konular

Kereviz ye miden kuvvetlensin!

17 Aralık 2010 10:17 tsi
Kereviz ye miden kuvvetlensin!
Kereviz Bitkisinin yararları, kullanım şekli, yan etkileri, Kereviz bitkisinin yarar ve zararları nelerdir? Dr. Ahmet Maranki’den kereviz ile ilgili bilgiler…

Kerevizin, siroza karşı tedavi edici ve önleyici gücü bilinmektedir. Karaciğer dokusunda oluşan fibroz yapıya karşı önerilebilir. Kereviz aynı zamanda karaciğerin dostudur. Eğer, yüksek tansiyon hastası iseniz ve kereviz kürünü herhangi bir nedenle uyguluyorsanız veya sıkca kereviz tüketiyorsanız, sık sık tansiyonunuzu ölçtürünüz. Kereviz, tansiyonu yükseltebilmektedir.

Prof.Dr.Ahmet Maranki’ye göre Kereviz’in Fayda ve Zararları

Kereviz baş ve yaprak olarak ne kadar çiğ yenirse o kadar faydası fazla olur. Mideyi kuvvetlendiren kereviz, iştah açar, kanı pislikten temizler. Karaciğere faydası bilinir, şişkinliğini giderir. Safra ifrazatını normale sokar. Böbrekleri çalıştırır, vücutta birikmiş fazla suyu idrar yoluyla dışarı atar. Ses kısıklığına iyi gelir.

KULLANMA ŞEKLİ:
Kereviz haşlanmış sebze olarak, salatası ve çorbası yapılarak yaygın şekilde tüketilen bir gıda maddesidir. Özellikle güney Avrupa mutfak geleneklerinde, fransız mutfağında, ABD’de Loisiana yemek kültürlerinde önemli yeri vardır.

Kereviz tohumları tatlandırıcı baharat olarak kullanılır. Baharatlık amaca dönük kereviz tohumu yemeklik tuz ile karıştırılarak ‘ kereviz tuzu ‘ adı altında piyasaya sürülür ve yemeklerde ve kokteylerde olağan tuza alternatif bir ürün oluşturur.

Kereviz içindeki etkin maddeleri sebebiyle kokulu olup karaciğerin sağlıklı çalışmasına yardımcı olarak siroz oluşmasına engel olur, hastalığı tedavi de eder. Kansızlığa karşıda etkili olan kerevizi 1 lt suya bir avuç küp küp doğranmış kerevizi atarak haşlayıp, günde aç karnına 3 bardak haşlayıp tüketebilirsiniz. Yaprağını da aynı amaç ve demir eksikliği için kullanabilirsiniz.

Kereviz besleyici, metobolizmayı hafif sürette tahrik edici ve güçlendirici bir sebzedir. Gıda şeklinde alınabildiği gibi, kereviz suyu da çıkarılabilir. Toz veya kapsül şeklinde de piyasada bulunmaktadır. Kerevizin şifalı ürün olarak kullanımında öncelikle idrar söktürücü ( diüretik ) özelliği akla gelmektedir.
Böbrek taşı için pırasa, maydanoz ve kerevizin sıkılmış suları veya 5 dk. haşlanmış suları düzenli olarak her gün aç karna sabahları 1 su bardağı 3 ay boyunca, 3 haftalık kürler halinde birer hafta ara vererek içilmelidir.

YAN ETKİLERİ: Bilinen ciddi bir yan etkisi yoktur.




Bu haber 712 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,670 µs