sert tepki | " /> sert tepki | "/>

En Sıcak Konular

Şahin'den BDP'li Demirtaş'a sert tepki

17 Aralık 2010 09:10 tsi
Şahin'den BDP'li Demirtaş'a sert tepki 

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, BDP'li Demirtaş'ı seçim propagandası yapmakla suçladı...

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın ‘iki dilli yaşam’ önerisine tepki gösterdi. Gündeme gelen öneriyi seçim öncesi propaganda şeklinde yorumlayan Şahin, “Türkiye Cumhuriyeti’nin devletinin resmi işlemlerdeki dili Türkçedir. Bu hem Anayasa’nın hem de Anayasa’ya bağlı olarak çıkan diğer yasaların bir gereğidir” dedi.

Şahin, Devlet Personel Başkanlığı'nın 50. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen yemeğe katıldı. Rixos Otel’deki program öncesi gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Şahin, BDP Eşbaşkanı Demirtaş’ın gündeme getirdiği ‘Yaşamın her alanında iki dilli yaşam’ açıklamasını değerlendirdi. Açıklamaya tepki gösteren Meclis Başkanı, önerinin seçimler öncesi propaganda olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Türkiye aslında çok dilli bir ülke biz bunu zenginlik olarak kabul ediyoruz, ancak Türkiye Cumhuriyeti’nin devletinin resmi işlemlerdeki dili Türkçedir. Bu hem Anayasa’nın hem de Anayasa’ya bağlı olarak çıkan diğer yasaların bir gereğidir. Bu Anayasa ve yasalar yürürlükte kaldığı sürece herkes, özellikle milletin kendilerine temsil görevi verdiği kişiler bunlara uymak zorundadır. Aksi halde vatandaş bir suç işlediğinde ben o yasayı tanımıyorum derse, yetkililer olarak ne cevap vereceğiz. Doğrusu ben kişisel olarak Anayasa’nın değişmesini, Siyasi Partiler Kanunu’nun 81. maddesinin değişmesini arzu ederim ama bunlar değişinceye kadar da bunlara uymak zorundayım, herkes uymak zorunda. O bakımdan seçimlere doğru siyasi bir propaganda amaçlı çıkışlar olduğunu düşünüyorum.”

Bir gazetecinin, "Tabelalar dahil her şey Kürtçe ve Türkçe yazılırsa ne olur?" şeklindeki sorusuna ise Şahin, "Bununla ilgili kuşkusuz ki yasalarımız var, Cumhuriyet savcıları ilgili kurumların üzerlerine düşen görevi yerine getirirler yerine getirmek durumundadırlar" şeklinde cevap verdi.

cihan



Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,028 µs