En Sıcak Konular

Cumhurbaşanı Gül, sessizliğini bozdu

17 Aralık 2010 09:03 tsi
Cumhurbaşanı Gül, sessizliğini bozdu 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye yönelik yolsuzluk iddiaları konusundaki ilgili sessizliğini sonunda bozdu...

Ruşen Çakır / Vatan

Gül: Özhaseki’ye sonuna kadar kefilim

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye yönelik yolsuzluk iddiaları konusundaki ilgili sessizliğini sonunda bozdu ve kendisine “sonuna kadar kefil” olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ahmet Sever’in Vatan’a aktardığına göre, Cumhurbaşkanı Gül şöyle konuştu: “Özhaseki’yi çok yakından ve iyi tanırım. Kendisi son derece çalışkan, temiz, dürüst ve şeffaf bir belediye başkanıdır. Kendisine sonuna kadar kefilim.”

Sever’e Gül’ün önceki gün gazetecilere “Bir şey söylersem taraf olurum. Siyasetçi olsam çok şey söylerim ama kendimi tutayım” demiş olduğunu hatırlatıp neden bir gün sonra karar değiştirdiğini sordum. Kendisinden şu cevabı aldım: “Sayın Cumhurbaşkanı’nın, CHP lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Sayın Cumhurbaşkanı bildiğini açıklayabilir. Bence hiçbir sakıncası yok’ demesi üzerine fikrini değiştirdiğini söyleyebilirim.”

Bu haberin öyküsü

Cumhurbaşkanı Gül’ün yolsuzluk tartışmalarına yepyeni bir boyut katacağı kesin olan bu açıklamasının neden sadece Vatan’da yer aldığını merak edenlere şunları söyleyebilirim. Dün NTV’de Yazı İşleri programında konuğum Cumhuriyet Gazetesi yazarı Orhan Bursalı’ydı. Kendisiyle tam Kayseri konusunu tartışırken, Kılıçdaroğlu’nun ‘Sayın Cumhurbaşkanı bildiğini açıklayabilir” sözlerinden haberdar olduk. Bunun üzerine Bursalı, Gül’ün konuşmasının çok isabetli olacağını, hatta AKP içinde bazı karışıklıklara neden olabileceğini söyledi. Ben de “Eğer Gül bu konuda sessizliğini bozarsa, mutlaka Özhaseki’ye kefil olur. Başka türlüsü söz konusu olamaz” diye kendi görüşümü söyledim.

Böyle düşünüyordum çünkü gerek Gül, gerek Özhaseki’yi 1991 genel seçimlerinden beri tanıyorum. O tarihten bu yana Kayseri’de beş ayrı seçim kampanyasını izledim ve Gül ile Özhaseki’nin RP-FP ve daha sonra da AKP saflarında çok uyumlu bir ikili oluşturduklarına defalarca tanık oldum.

Yayının ardından Cumhurbaşkanı Gül’ün basınla ilişkilerden sorumlu başdanışmanı Ahmet Sever’i aradım. Ahmet çok yakın arkadaşımdır. Daha kendisine Köşk’teki atmosferi soramadan bana “yayında söylediklerinde haklısın, Sayın Cumhurbaşkanı, Mehmet Bey’e sonuna kadar kefil olduğunu bize söyledi” dedi.

Ben de kendisine doğal olarak “Peki bunu kendisinin ağzından yazabilir miyim?” diye sordum. Bir müddet sonra Ahmet beni aradı ve Cumhurbaşkanı Gül’ün, haberin başındaki sözlerini aktardı ve “aynen yazabilirsin” diye ekledi.

Evet Cumhurbaşkanı Abdullah Gül sonunda “taraf” olma riskini göze alarak çok eski bir dostuna tereddütsüz bir şekilde sahip çıktı. Kuşkusuz ana muhalefet partisi söz konusu yolsuzluk iddialarının peşini, Gül’ün bu açıklaması nedeniyle bırakmayacaktır. Hatta bundan böyle Özhaseki’yle birlikte sadece iktidar partisini değil, Cumhurbaşkanı’nı da hedef alacaklarını tahmin edebiliriz.

Fakat cepheyi böylece genişletmenin CHP’nin lehine mi aleyhine mi olduğu epey tartışılır. Benim bu konuda ne düşündüğümü merak edenler varsa şimdilik şu kadarını söylemekle yetineyim: Cumhurbaşkanı Gül’ün sırf “arkadaş hatırı” için konumunu riske atmış olması bana hiç makul gözükmüyor. Yani CHP yöneticilerinin, Gül’ün kefaletinin ardından ellerindeki dosyaları eleştirel bir şekilde yeniden incelemeleri hiç de yanlış olmaz.




Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    19,158 µs