En Sıcak Konular

'Çiller aday olmazsa adayım'

16 Aralık 2010 22:14 tsi
'Çiller aday olmazsa adayım' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ahmet Özal, Başbakanla görüşmesinin özel bir konu olduğunu, babasıyla ilgili bir konunun gündeme gelmediğini söyledi.

Özal, Tansu Çiller'in aday olmaması durumunda Demokrat Parti (DP) genel başkanlığına aday olacağını söyledi. Babasının suikast iddialarının kısa sürede sonuçlanacağını inandığını dile getiren Özal, "Soruşturmalar 1993 yılındaki enteresan olaylara doğru gidiyor. Eşref Bitlis Paşa ile ilgili önemli bilgiler geldiğini duydum. Olayın 2 ay içerisinde çözüleceğini düşünüyorum." dedi.

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmek için Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'ne geldi. Görüşmenin ardından çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ahmet Özal, görüşmenin içeriği hakkında bilgi vermedi.

Başbakan Erdoğan'ın daveti üzerine geldiğini söyleyen Özal, "Özel bir görüşmeydi. Ben Ankara'daydım. Bugün saat 17.30'da çağırdılar, geldim. Bugün Ankara'da Demokrat Parti Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı vardı. Büyük kongre kararı alındı. Bende toplantısına katılamadım buraya gelmek zorunda kaldım." dedi. "Görüşme babanızla ilgili miydi?" sorusuna Özal, görüşmenin bu konuyla ilgili olmadığını, genel ve özel bir durum olduğunu ifade etti.

"SORUŞTURMALAR 1993 YILINI KAPSAYAN ENTERESAN OLAYLARIN TAMAMINA DOĞRU GİDİYOR"

"Devlet Denetleme Kurulu (DDK) ve savcılığın babanızla ilgili soruşturmaları devam ediyor bu konudaki gelişmelerden bilginiz var mı?" şeklindeki soruya Özal, "İkisi de devam ediyor. Şuanda bizim de tanımadığımız bilmediğimiz şahitlerin çağrıldığını duyduk. Hatta bazı gönüllü şahitlerin geldiğini duyduk. Hem suikastı hem de vefatıyla ilgili çalışmalar her iki tarafta paralel olarak devam eder. Çalışmaların çok derinleştiğini gördük. Hatta sadece bu çalışmalar rahmetli babamla ilgili değil, 1993 yılıyla ilgili Eşref Bitlis paşayla ilgili olsun Uğur Mumcu'yla ilgili yani 93 yılını kapsayan enteresan olayların tamamına doğru gidiyor bu iş. Zaten 93 yılı bana göre bu işin başlangıcı olarak 1998-1999'a kadar bu karanlık yıllar devam ediyor. Bir sürü önemli insanlar var. Bu birbirini bir kutu açıyorsunuz öbür kutu açılıyor. Birbirine bağlı olarak." diye konuştu.

"Babanızın suikast ve vefatıyla ilgili sonuç elde edilecek mi?" yönündeki soruya Özal, suikastla ilgili sonucun daha hızlı olacağı kanaatinde olduğunu söyledi. Babasının vefatıyla ilgili ise durumun biraz zaman alabileceğini aktaran Özal, "Vefatıyla ilgili ise biraz zaman alabilir. Ben onun çok çok uzun süreceğini düşünmüyorum. Bir 6 aylık süredir. Bu gibi olaylar uzun zaman alabiliyor. Bazen erken çıkar bazen geç çıkar ama hiçbir şey gizli kalmaz. Bugünün teknolojisinde her şey ortaya çıkar. Özellikle de eskiden konuşamayan insanların bugün rahatlıkla konuşuyor olmaları bizim tanımadığımız insanların konuşması işi hızlandıracak." şeklinde konuştu.

"EŞREF BİTLİS PAŞA OLAYI 2 AY İÇİNDE ÇÖZÜLÜR DİYE DÜŞÜNÜYORUM"

O dönemlerde değişik kurumların içinde olan insanların ifade verdiğini aktaran Ahmet Özal, o dönemde insanların konuşmaya korkmuş olabileceğini, fakat bugün rahatlıkla konuşmak için ortam olduğunu söyledi. Eşref Bitlis Paşa'nın olayla ilgili önemli bilgiler geldiği yönünde bilgiler duyduğuna değinen Özal, olayın 2 ay içerisinde çözüleceğini düşündüğünü belirtti. Mezarının açılıp açılmayacağı yönündeki soruya ise Özal, konunun savcının bileceği bir iş olduğunu, yakın zamanda böyle bir şeyin söz konusu olmadığını aktardı.

"ÇİLLER ADAY OLMAZSA ADAY OLURUM"

"Demokrat parti kongreye gidiyor Tansu Çiller siyasete dönecek mi?" şeklindeki soruya Çiller'in siyasete dönüp dönmeyeceğine dair bilgisinin olmadığını, bu konunun kendisinin takdirinde olduğunu ifade etti. Tansu Çiller aday olursa kendisinin aday olmayacağını söyleyen Özal sözlerini şöyle tamamladı: "Aday olmayı düşünmem. Sonuçta Tansu Hanım bu partinin hem başkanlığını hem de başbakanlık yapmıştır. Benim siyasi terbiyemle bağdaşmaz. Kendisi bunun kararını belirler. Tansu Çiller aday olmazsa, siyasete dönmeme kararı alırsa ki bunu yarın öbür gün açıklar. Hepimizin saygı duyması gerekir kararına. O aday olmazsa aday olmayı düşünüyorum. Şu anda görüşmek gibi bir planım yok. Zaten bizim kongreye 1 ay var. Başka adaylar da çıkabilir, çıkmayabilir. Fakat Tansu Çiller aday olmazsa aday olacağım."

(CİHAN)



Bu haber 818 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,408 µs