En Sıcak Konular

Putin suçluyu buldu

16 Aralık 2010 18:19 tsi
Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Moskova ve St. Petersburg'da yaşanan olaylarda yetkililerin ihmali olduğunu, bunun da olayların büyümesine neden olduğunu açıkladı.

Canlı yayında sorularını cevaplayan Rusya Başbakanı futbol fanatiğini öldürenlerin bulunması ile ilgili yetkililerin ihmali olduğunu kaydetti. Putin, "Hükümet gerekeni yapmadı... Bu da düzensizlik ve gösterileri tetikledi" eleştirisi getirdi. Spartak Moskova taraftarı 28 yaşındaki Yegor Sviridov Kafkas kökenli vatandaşlar tarafından 6 Aralık'ta öldürülmüştü.

Polisin göz altına aldığı zanlılardan biri hariç diğerlerini serbest bırakması olayların başlamasına neden oldu. Cumartesi günü Kremlin'in yanındaki Manej Meydanı'nı dolduran 5 bin dazlak ve holigandan oluşan göstericilerin polisle çatışması sonucu 30'dan fazla kişi yaralanmıştı.

1800 GÖZ ALTI

Karşı gösteri hazırlığına giren Kafkas kökenli göçmenlerin dün gece Yevropeyski Meydanı'nda toplanma girişimleri polisin yoğun güvenlik önlemleri sayesinde önlendi. Meydana gelen dazlak ve ırkçı gruplarla çatışmalarını engellemeye çalışan polis binden fazla kişiyi göz altına alırken, tüm Rusya'da çıkan olaylarda toplam göz altı sayısının da bin 800'ü bulduğu belirtildi.

Sviridov'un öldürülmesi olayına karışanların serbest bırakıldığını kaydeden Putin, hiç kimsenin yasaları ihlal etmeye hakkı olmadığını savundu. Putin hükümetin muhtemel ırkçı ayaklanmalara karşı sert önlemler alacağını kaydetti.

Bu arada ırkçı saldırılar Rusya'nın farklı bölgelerine de sıçramış durumda. Moskova'ya yakın Solnoçenogorsh kentinde çok sayıda dazlak grubun kentin merkezine çıkarak ırkçı slogan attıkları gelen haberler arasında. Caddelerde karşılaştıkları Orta Asya ve eski Sovyetler Birliği ülkelerinden vatandaşları dövmeye başlayan gruba polis müdahalede bulundu. Şehir merkezinde olayların devam ettiği belirtiliyor.

(CİHAN)



Bu haber 677 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,251 µs