En Sıcak Konular

Bahçeli: "Çok dilli yapıya müsaade edilemez"

16 Aralık 2010 16:19 tsi
KONYA'da bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'Bu bölgede iki dilli hayat olacaktır' şeklinde yaptığı açıklamaya yönelik olarak "Çok dilli, çok milletli bir yapıya müsaade edilemez" dedi.

Bahçeli, "Bunlar çok talihsiz değerlendirmeler. Ancak buna fırsat tanıyan siyasi iktidar olmuştur. 1 Ağustos 2009 tarihinde polis akademisinde başlatılmış olan bir 'Demokratik açılım' veya 'PKK açılımı' sürecinin ülkeyi nereye getirdiğinin bir işaretidir. Bugün için çok net anlaşılmıştır ki, ülkemizden PKK talepleri, iktidarın tavizleri doğrultusunda sürekli artmakta ve talepler yenilenmektedir."dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mevlana'nın 737'nci Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma törenlerine katılmak için bugün karayoluyla Ankara'dan Konya'ya geldi. Kent merkezi girişinde partililer tarafından karşılanan Bahçeli, ilk olarak partisinin Selçuklu İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Seçim startını verdiklerini ifade eden Bahçeli, partisinin görüşlerini halkla paylaşarak MHP'yi seçime hazır hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi. 

Devlet Bahçeli, ziyaret sırasında gazetecilerin sorularını da cevapladı. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Bundan sonra esnaf alışveriş dili olarak ana dilini kullanacak. Ticari markalar ana dilde olmalı, mönülere kadar iki dilli olmalıdır. Artık devletin yasal ve anayasal düzenleme yapmasını beklemeyeceğiz. Çünkü yaptıklarımızın hepsi meşrudur, haktır, hukuka da uygundur. Bu bölgede iki dilli hayat olacaktır" şeklindeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Bahçeli, çok dilli ve çok milletli bir yapıya  müsaade edilemeyeceğini belirtti. Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bunlar çok talihsiz değerlendirmeler. Ancak, buna fırsat tanıyan siyasi iktidar olmuştur. 1 Ağustos 2009 tarihinde polis akademisinde başlatılmış olan bir 'Demokratik açılım' veya 'PKK açılımı' sürecinin ülkeyi nereye getirdiğinin bir işaretidir. Bugün için çok net anlaşılmıştır ki, ülkemizden PKK talepleri iktidarın tavizlari doğrultusunda sürekli artmakta ve talepler yenilenmektedir. Bunu dikkate aldığımız taktirde bilinen şudur. Bir özgür bırakılmış bir terörist başı, demokratik özerklik ve 4 parçalı bağımsız bir devlet kurma hedefleri doğrultusunda faaliyetlerini sürdürenlere, bugünkü iktidar cesaret vermiştir. Ancak bilinmesi gereken bir konu vardır. Milliyetçi Hareket, Türk milleti ile beraber son sözünü söylememiştir. Türkiye'nin bölünmesine müsaade edilemez. Türkiye'yi coğrafyalara ayırmaya müsaade edilemez. Çok dilli, çok milletli bir yapıya müsade edilemez. Milli devlet, üniter yapının tahribatına müsaade edilemez. Herkes istediği gibi konuşabilir. Ama gerçekleştirme şansları yoktur. Zira Milliyetçi Hareket partisi vardır."

BAHÇELİ, "YUMURTA ATMAYI TASVİP ETMİYORUZ"

Üniversitelerde yaşanan yumurtalı protestoların hatırlatılması üzerine MHP Lideri Devlet Bahçeli, gençlerin ülkemizin geleceğinin teminatı olduğunu ifade etti. Bahçeli, gençlerin örgütlenmesinin, sorunlara duyarlı olmasının, sorunlar üzerinde taleplerini belirtmelerinin ve her türlü eylemin yasa içerisinde yapılmasında fayda olduğunu söyledi. Bahçeli, "Bundan dolayı geçmişte yaşanan olayları da dikkate alarak, gençlerimizin her hangi bir provokasyona alet olmamalarını, dikkat etmelerini istiyorum. Bu eylemler, ortaya konduğu taktirde, yasa çerçevesinde emniyet güçlerimizin de, eylemleri önleme konusundaki gayretleri de 'orantısız güç' diye tabir edilen bir yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermeyecek şekilde yapılmasında yarar vardır. Yumurta atmayı, tasvip etmiyoruz. Ama gençlerimiz, gerek siyasiler olsun gerek başka kurum yöneticileri olsun, gerekse üniversite içinde olsun, eylemlerini daha saygın yapabilecek, yeni usul ve yöntemler bulmalarında yarar vardır. Başka ülkelerde ortaya konmuş olan uygulamaları özenerek uygulama yapmalarına gerek yoktur. Geçen gün ODTÜ bahçesinde 'birdir bir' oyunuyla gençler, hem eğlenirken hem protestolarını ortaya koydular. Bunlar güzel davranışlardır. Nitekim, emniyet güçleri de bu oyunu sessizce seyretmiştir. Gençlerimizi tekrar sokağa çıkartmamak için başta gençler, sonra aileleri, sonra da ülkeyi yönetenlerin çok dikkatli ve hassas olmalarını tavsiye ediyoruz."şeklinde konuştu.

'TORBADA NE VAR GÖRELİM'

Devlet Bahçeli, TBMM'ye sunulan torba yasası ile ilgili soruya da "Bir gelsin görelim. Bu torba yasasının içinde, torbada ne var görelim."dedi.
Bir gazetecinin, geçtiğimiz günlerde Ankara'da düzenlediği basın toplantısını yüzünü göstererek poz vermesini hatırlatarak, yüzüğün parmağında olmadığını söylemesi üzerine Bahçeli," Takarız tekrar. Sorun değil." dedi. Gazetecinin 'sizinle bütünleştiğini düşünmüştük' şeklindeki cevabı üzerinde de Bahçeli, "Doğrudur. Yüzüğümüz yanımızda." dedi.

'ANKETLERE FAZLA İNANMIYORUZ'

Anketlerde MHP'nin oyunun yüzde 8 veya 12 gösterildiğinin hatırlatılması ve partinin hedefinin ne olduğu sorusuna Bahçeli, "Bu anketlere fazla inanmıyoruz. Anket yaptırma ihtiyacı da hissetmiyoruz. Tek başına iktidar olmayı hedefledik. İktidar olmaya gayret gösteriyoruz. İnşallah Allah 40 yıllık bir mücadelenin sonunda iktidarı MHP'ye nasip edecektir. Buna inanıyoruz" dedi.

Devlet Bahçeli, Selçuklu İlçe Başkanlığı'nın ardından, Meram ve Karatay İlçe Başkanlığı'nı da ziyaret etti.



Bu haber 686 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,245 µs