En Sıcak Konular

Cindoruk'tan Çiller açıklaması...

16 Aralık 2010 14:14 tsi
Cindoruk'tan Çiller açıklaması...
Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Çiller açıklaması...

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Eski Başbakanlardan Tansu Çiller’i işaret ederek, kendi kuşaklarının bir temsilcisinin tekrar siyasete dönmesinden gurur duyacağını belirterek, "Net söylüyorum; hepimizin uzun yıllar siyaset yapan insanların, sırtımızda yükler vardır, bagajlar taşırız. Onlarla beraber siyasete yeniden gelmek isteyenler buyururlar gelirler" dedi.

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, partisinin Genel İdare Kurulu toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. DP’nin 15-16 Ocak 2011 tarihlerinde Atatürk Spor Salonu’nda Olağan Kongresini yapacağını belirten Cindoruk, eski Başbakanlardan Tansu Çiller’in genel başkan adaylığına karşı çıktığı iddialarının doğruyu yansıtmadığını belirtti.

Cindoruk, "Sayın Çiller benim eşimin sınıf arkadaşı. Ayrıca bizim kuşağın kadın siyasetçilerinin en önemlisi. 1993’te de ben genel başkanlığı ona bıraktım, onu destekledim. Ben Meclis Başkanı olarak görev yaptım. Benim kimseye karşı bir itirazım olamaz, çünkü o zaman kongreye itiraz etmiş olurum" dedi. Bu süreçte Çiller’le teması olmadığını belirten Cindoruk, taban ve parti yönetiminin üzerinde mutabakat sağlayacağı bir aday bulunamaz ise partinin genel başkansız kalmayacağını da ifade ederek, "Partiler cami avlusuna bırakılmaz, 1 milyon üyesi olan bir siyasi partiyi temsil eden kongre delegeleri gereğini yapacaktır, onlara ben güveniyorum" dedi.

9. Cumhurbaşkanı Sülayman Demirel’in Çiller konusundaki düşüncesinin sorulması üzerine de Cindoruk, "Sayın Demirel muhalefet ettiğini söyleyecek olsa kendisi söyler. Öyle bir muhalefeti yok" dedi. Cindoruk yine genel başkan adaylığı konuşulan İlhan Kesici’nin ise, CHP’den istifa ettikten sonra bir parti tercihi yapmadığını hatırlattı.

Cindoruk, kendisi ve eski başbakanlardan Mesut Yılmaz için sarf ettiği "biz limitimizi doldurduk" sözlerinin hatırlatılması ve "Sayın Çillerin limitini ne durumda görüyorsunuz?" sorulması üzerine şu yanıtı verdi:

"Sayın Çiller’le ben siyaset yaptım hatta önünü de açtım. 1993’te Sayın Çiller Bana geldi, ‘siz adaysanız ben aday değilim’ dedi. Ben aday olmayarak onun önünü açtım. Sayın Çiller’le bizim aramızda siyasi bir ortak geçmiş var. Buna saygı duyuyorum ve bizim kuşağın bir temsilcisinin tekrar siyasete dönmesinden guru duyarım, sevinç duyarım. Ama o onun kararı. Ben kimseye bu konuda bir teklifte bulunmadım ama kimseye de karşı değilim.

Net söylüyorum; hepimizin uzun yıllar siyaset yapan insanların, sırtımızda yükler vardır, bagajlar taşırız. Onlarla beraber siyasete yeniden gelmek isteyenler buyururlar gelirler.

Gazete arşivlerini açtığınızı zaman, meclis tutanaklarını açtığınız zaman onlar çıkıyor."



Bu haber 927 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,573 µs