En Sıcak Konular

Afganistan'dan asker çekmeye başlıyor

16 Aralık 2010 13:38 tsi
Afganistan'dan asker çekmeye başlıyor ABD Başkanı Barack Obama, Afganistan'da Taliban ve El Kaide ile mücadelede önemli ilerlemeler sağlandığını belirterek, ülkesinin, planlandığı gibi Temmuz ayında Afganistan'dan asker çekmeye başlayacağını bildirdi.

Obama, ülkesinin Afganistan-Pakistan stratejisiyle ilgili yaptığı açıklamada, "amaçlarının, Afganistan'a yönelik her tehdidi yenilgiye uğratmak ya da ulus inşası olmadığını, bunları Afganlıların kendisinin yapacağını" kaydederek, "Daha ziyade, Afganistan ve Pakistan'daki El Kaide'nin parçalanması ve yenilgiye uğratılmasına, ABD ve müttefiklerimizin geleceğini tehdit etme kapasitesinin engellenmesi üzerinde odaklanmış durumdayız" dedi.

"Bu bizim için zor bir görev olmayı sürdürüyor, ama sahada görev yapan askerler ve sivillerin olağanüstü hizmetleri sayesinde hedeflerimizi başarmak için doğru yoldayız" ifadesini kullanan Obama, ancak birçok yerde sağladıkları kazanımların hala kırılgan ve tersine çevrilebilir olduğu uyarısında bulundu.

Obama, El Kaide ile mücadelede Pakistan'ın sınır bölgesinde düzenlediği operasyonlara işaret ederek, "Ancak buradaki ilerleme yeterli hızda gelmiyor, dolayısıyla Pakistanlı liderlere, sınırlarında teröristlere ait güvenli bölgelere karşı mücadele edilmesi gerektiği hususunda ısrarcı olmaya devam edeceğiz" dedi.

ABD Başkanı Obama, El Kaide'ye önemli darbe vurulduğunu yineleyerek, "El Kaide'yi nihai anlamda yenilgiye uğratmak zaman alacak ve karşımızda ülkemize saldırmaya istekli zalim ve dirençli bir düşman var. Ancak şundan şüpheniz olmasın, bu terör örgütünü dağıtana ve ortadan kaldırana kadar durmayacağız" diye konuştu.



Bu haber 897 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,973 µs