En Sıcak Konular

Bu şehirlerde yaşayanlar dikkat!

16 Aralık 2010 13:07 tsi
Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı havanın etkisini sürdürmesi, güney ve batı kesimlerde kuvvetli ve aşırı yağışlar bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünce yapılan değerlendirmeye göre, bugün; Muğla ve Antalya çevrelerinde ''aşırı'', Marmara'nın batısında İstanbul, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ, Güney ve Kıyı Ege'de İzmir, Aydın, Denizli, Göller yöresinde Isparta ve Burdur, Doğu Akdeniz'de Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ta ''kuvvetli'' yağış öngörülüyor.

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege ve Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, Edirne, Kırklareli, Bolu, Yozgat veSivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar; Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Güney Ege ve Batı Akdeniz'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek. Hava sıcaklığı; Kuzey ve iç kesimlerde 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Yarın; yurdun büyük bir bölümünde yağışların etkisini sürdürmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Antalya'nın Alanya, Serik, Gazipaşa, Manavgat, İbradı ve Finike ilçelerinde ''aşırı'', Doğu Akdeniz'de Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Malatya, Elazığ, Tunceli ve Erzincan ile Muğla'nın Fethiye ve Dalaman ilçelerinde ''kuvvetli'' yağış bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege ve Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, Trakya, Marmara'nın güneydoğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar; Marmara'nın kuzeyinde kuzey ve kuzeybatı, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek. Hava sıcaklığı; Batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Cumartesi günü doğu bölgeleri etkileyecek yağışlara ilave olarak Pazar günü yurdun batı bölgelerinin Orta Akdeniz üzerinden gelecek yeni bir ılık ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının hafta sonunda batı bölgelerden başlayarak ülke genelinde 3 ila 5 derece artması bekleniyor.

Kuvvetli ve aşırı yağışlara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

 



Bu haber 672 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,790 µs