En Sıcak Konular

367 bin araç geri çağrılıyor...

16 Aralık 2010 12:17 tsi
İki üretici firma potansiyel hava yastığı ve yakıt sızıntısı problemi nedeniyle yüzbinlerce aracı geri çağırıyor.

Otomotiv şirketleri Chrysler ve Volkswagen, potansiyel hava yastığı ve yakıt sızıntısı problemi nedeniyle yüzbinlerce aracı geri çağırıyor.

ABD'li otomotiv şirketi Chrysler, hava yastığının kazara açılma potansiyeli yüzünden 367 binden fazla 2008 model Chrysler Town, Country ve Dodge Grand minivanları geri çağıracağını açıkladı. Açıklamada, klimanın ve radyatörün yanına sızan suyun hava yastığının uyarı lambasının bozulmasına ve hava yastığının kazara açılmasına yol açabileceğine dikkat çekildi.

Chrysler sözcüsü Vince Muniga, hava yastığının kazara açılmasıyla ilgili olarak 30 kadar şikayet geldiğini ve Şubat 2008'den bu yana 5 yaralanmanın rapor edildiğini belirtti.

Alman otomotiv şirketi Volkswagen de, ABD'de 228 binden fazla 2007-2009 model Golf, Jetta, Jetta Sportwagen, Rabit ile 2006-2010 model New Beetle'ın geri çağrılacağını açıkladı. Açıklamada, New Beetle dışında çağrılan araçlarda bulunan cam yıkama sıvısı haznesindeki küçük plastik tıkacın motor kapağı altındaki yakıt iletim borusuna sürtünebileceği, bunun da yakıt sızıntısına ve yangın çıkmasına yol açabileceğine işaret edildi.

New Beetle araçlarda da hidrolik direksiyonunun hidrolik hortumundaki kelepçenin yanlış yere yerleştirilmiş olabileceği, kelepçenin motor kapağı altındaki yakıt iletim borusuna sürtünerek yakıt sızıntısına ve sonuçta yangına sebebiyet verebileceği ifade edildi.

Wolkswagen sözcüsü Kerry Christopher, bu sorunlarla ilgili şimdiye kadar herhangi bir yangın, kaza ya da yaralanmanın rapor edilmediğini söyledi.

Chrysler'ın geri çağırmasının gelecek yıl şubat ayında, Volkswagen'in ise gelecek yıl ocak ayı sonunda başlayacağı bildirildi.

 



Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,402 µs